D'Angelo Russell ni niti eno sezono odigral v dresu Golden Stata. Foto: Reuters
D'Angelo Russell ni niti eno sezono odigral v dresu Golden Stata. Foto: Reuters

Tudi Jacob Evans in Omari Spellman se selita v Minnesoto, ki je tako združila prva izbora iz nabora leta 2015. Karl-Anthony Towns je bil prvi izbor pred petimi leti, Lakersi pa so izbrali Russlla kot drugega.

Russell je prišel v San Francisco poleti iz Brooklyna v menjavi igralcev za Kevina Duranta. V letošnji sezoni je bil nosilec igre Bojevnikov, ki so ostali brez poškodovanih Stephena Curryja in Klaya Thompsona. V povprečju je dosegal 23,6 točke na tekmo. 23-letnik ima še veljavno triletno pogodbo, ki mu bo zagotovila 117 milijonov ameriških dolarjev. Minnesota je tudi poslala Roberta Covingtona v Houston.

Morris in Thomas okrepila Clipperse
Za veterana Marcusa Morrisa sta se borili obe ekipi iz Los Angelesa. Lakersi so ponujali Kyla Kuzmo, vendar dogovora ni bilo. 30-letnik se bo pridružil Clippersom. Knicksi, ki želijo popolnoma prevetriti kader, bodo dobili Mauricea Harklessa in pravico do izbora v prvem krogu nabora.

V posel so bile vpletene tri ekipe. Isaiah Thomas iz Washingtona je prav tako okrepil Clipperse, Jerome Robinson pa je odšel k Wizardsom.

Vodilni skakalec lige Drummond odhaja v Cleveland
Andre Drummond, ki bo poleti postal prost igralec, se seli v Cleveland. Pistonsi so dobili Brandona Knighta, Johna Hensona in izbor v drugem krogu nabora leta 2023. 26-letni Drummond je vodilni skakalec Lige NBA s 15,8 skoka na tekmo.