Chase Carey je še vedno optimist. Foto: EPA
Chase Carey je še vedno optimist. Foto: EPA

Kar se je zaradi ukrepa francoskega predsednika Emanuela Macrona, da prepove večja zbiranja ljudi do sredine julija, napovedovalo že prej, se je zdaj tudi uresničilo. Francoski organizatorji so namreč tudi uradno sporočili, da najboljših dirkačev formule 1 letos na dirkališče Paul-Ricard ne bo.

Po še deseti odpovedi je zdaj prva dirka na novem koledarju VN Avstrije, ki naj bi bila izpeljana 5. julija.

Sorodna novica Sezona naj bi se začela z dvema dirkama v Spielbergu

Prvi del v celoti v Evropi
"Cilj je julija, avgusta in v začetku septembra dirkati v Evropi, s tem da bi bila prva dirka v Avstriji prvi konec tedna v juliju. Septembra, oktobra in novembra bi dirkali v Evraziji, Aziji in Ameriki ter sklenili sezono v Perzijskem zalivu z dirko v Bahrajnu pred tradicionalnim zaključkom v Abu Dabiju. Tako bi imeli od 15 do 18 dirk," je v izjavi za javnost zapisal Carey.

Dodal je, da koledar še ni dokončen in da bodo prve dirke potekale za zaprtimi vrati, torej brez gledalcev na tribunah, na kar so se že odzvali tudi organizatorji VN Velike Britanije v Silverstonu, ki je predvidena za 19. julij. "Zelo smo razočarani, ampak letošnje dirke v Silverstonu ne bo mogoče organizirati z navijači," so sporočili organizatorji.

Vodstvo formule 1 naj bi nov koledar sicer predstavilo v začetku maja.