Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Sproščamo tudi ukrepe za tekmovalni šport. Predvsem bo to možno za individualne tekmovalne športe in pod določenimi varnostnimi pogoji tudi za kolektivne športe. Omogočeno bo tudi tekmovanje v individualnih športih, a brez gledalcev," je ministrica potrdila nocoj za POP TV.

Kot je še povedala ministrica, računa na to, da se bodo športniki na treninge lahko vrnili že 4. maja. "Z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje moramo le še preveriti varnostne ukrepe. Protokol poteka dobro in računamo, da bo to ta datum, ko bomo šport lahko spet aktivirali," je še pojasnila.

Končno je prišel čas, da se za organiziran šport sprostijo ukrepi

Dodala je, da računa na neposredne radijske in televizijske prenose športnih tekmovanj, če se bodo športne zveze odločile za izvedbo tekmovanj.

Premier Janez Janša pa je po današnjem zasedanju vlade na Brdu pri Kranju napovedal, da zborovanja in druge množične prireditve ter velika športna tekmovanja ne v Sloveniji ne drugod po Evropi zelo verjetno ne bodo mogoči vse do odkritja in splošne uporabe cepiva ali zdravila za covid-19.