Dallas je bil pred prekinitvijo na sedmem mestu Zahodne konference. Foto: Reuters
Dallas je bil pred prekinitvijo na sedmem mestu Zahodne konference. Foto: Reuters

Večina košarkarjev je sicer ostala v bližini svojih klubov ali se je že vrnila, nekateri pa so proti priporočilom lige med odmorom odšli. Tako je, denimo, Luka Dončić zapustil ZDA in odšel v Evropo. Komisar lige Adam Silver je namignil, da pričakuje tudi pomoč Trumpove administracije oziroma guvernerjev, če bo potrebno pri vrnitvi igralcev v državo.

Sledili naj bi datumi razširitve treningov, ki bi vključevala večino klubskega osebja, poroča ESPN, sklicujoč se na vire blizu vodstva lige.

Ponovni zagon tekmovanja naj bi potekal po naslednjem scenariju. Za ponoven vpoklic igralcev naj bi bila na voljo dva tedna, v katerih bodo igralci preživeli karanteno. Nato naj bi bila eden do dva tedna individualnega treninga v klubskih dvoranah, ki bi mu sledil še od dva do tritedenski uradni trening celotne ekipe. Tekme naj bi se po poročanju ESPN-a spet začele nekje konec julija.

Vodstvo lige je še vedno naklonjeno tekmam zgolj na dveh prizoriščih. V najožjem izboru se omenjata Orlando z Disney Worldom in Las Vegas.

Kakšen bo format in ali bo na prizorišči vabljenih vseh 30 ekip, še ni znano.

Sezona je bila zaradi koronavirusa prekinjena 11. marca. Ekipe bi morale do konca rednega dela odigrati še okoli 17 tekem. Če ne bi bilo prekinitev, bi zdaj spremljali konferenčni finale.