Barcelona je ekspresno povedla pri Mallorci, saj je Arturo Vidal z zadetkom kronal že prvi napad na prvi pokoronski tekmi. Foto: Reuters
Barcelona je ekspresno povedla pri Mallorci, saj je Arturo Vidal z zadetkom kronal že prvi napad na prvi pokoronski tekmi. Foto: Reuters

Špansko nogometno prvenstvo se je vrnilo s četrtkovim andaluzijskim derbijem, v katerem je slavila tretja Sevilla. V petek sta razočarana ostala ambiciozna Getafe in Valencia. Zato pa je Barcelona brezhibno opravila s prvo pokoronsko tekmo.

Barca je pri Mallorci povedla že po 65 sekundah oz. iz prvega napada na tekmi. Z leve strani je predložek poslal Jordi Alba, v kazenski prostor pa se je prikradel in najvišje skočil Arturo Vidal.

Messi z glavo podal za prvenec Braithwaita
Zaostanek ni iztiril Mallorce, a je bil Andre ter Stegen suveren v vratih. V 37. minuti je Lionel Messi med prodorom z glavo podal do Martina Braithwaita, ki je izkoristil prvo veliko priložnost in zabil gol. Prvenec Braithwaita v dresu Barcelone, do katerega je Danec prišel po spletu okoliščin, ko je lahko zaradi težke poškodbe Luisa Suareza zapustil Leganes in izpopolnil napadalno vrsto Kataloncev.

Alba in Messi za dober umetniški vtis
V nadaljevanju je Mallorca, ki se trenutno nahaja pod črto obstanka, še naprej grešila, v končnici pa se je pokazal vsa moč gostujoče klopi in Barcelona je prišla do visoke zmage. Najprej je odlično predstavo kronal Jordi Alba, prav za konec v 94. minuti pa je novo nogometno umetnijo uprizoril Messi. Argentinec je s preigravanjem v kazenskem prostoru prišel do že 20. gola v letošnji La Ligi, s čimer je z naskokom prvi strelec prvenstva. Drugi najnevarnejši nogometaš v Španiji je napadalec Reala Karim Benzema s 14 goli.

Barca tik pred prekinitvijo prevzela vodstvo
V zadnjem (27.) krogu pred prekinitvijo La Lige zaradi izbruha pandemije covida-19, ki je izredno prizadela Španijo, je Barcelona uspela znova prevzeti vodstvo na lestvici iz rok Reala Madrida, ki po sobotni tekmi s tekmo manj zaostaja za 5 točk.

V nedeljo se vrneta oba madridska kluba
Prvi pokoronski krog se bo sklenil s tremi tekmami v nedeljo, ko igrata tudi Atletico Madrid z Janom Oblakom in drugouvrščeni Real Madrid. Že v ponedeljek sledita prvi tekmi naslednjega (29.) kroga. V Španiji se bo namreč po trimesečni prekinitvi zaradi pandemije zdaj prvoligaški nogomet igral prav vsak večer – 34 dni zapored, dokler se ne odigra vseh 11 preostalih krogov.

Da, La Liga je po trimesečni prekinitvi nazaj. Po karanteni na sveže obriti Lionel Messi pa kot kapetan in prvi strelec poveljuje Barceloni v boju za nov naslov prvaka Španije. Foto: Reuters
Da, La Liga je po trimesečni prekinitvi nazaj. Po karanteni na sveže obriti Lionel Messi pa kot kapetan in prvi strelec poveljuje Barceloni v boju za nov naslov prvaka Španije. Foto: Reuters

Sorodna novica Sevilla zanesljivo dobila mestni derbi - Liga prvakov je vse bližje

28. KROG
SEVILLA - BETIS 2:0 (0:0)
Ocampos 56./11-m, Fernando 62.

GRANADA - GETAFE 2:1 (0:1)
C. Fernandez 70., 79.; Timor 20.

VALENCIA - LEVANTE 1:1 (0:0)
Rodrigo 90.; Melero 98./11-m
RK: Roger 74./Levante

ESPANYOL - ALAVES 2:0 (1:0)
Espinosa 45.+4, Wu Lei 47.
RK: Pacheco 19./Alaves

CELTA VIGO - VILLARREAL 0:1 (0:0)
Trigueros 91.

LEGANES - VALLADOLID 1:2 (0:1)
Oscar 84./11-m; Unal 2., Alcaraz 54.


MALLORCA - BARCELONA 0:4 (0:2)
Vidal 2., Braithwaite 37., Alba 80., Messi 94.

Malorca: Reina; Pozo, Valjent, Raillo, Sastre (46./Gamez); Kubo, Pedraza (57./Baba), Sevilla (84.Salibur), Rodriguez; Hernandez (46./Lugo), Budimir (85./Abdon).

Barcelona: ter Stegen; Roberto (71./Samedo), Pique, Araujo, Alba; Vidal (46./Rakitić), Busquets (71./Arthur), de Jong (84./Firpo); Messi, Griezmann (57./Suarez), Braithwaite.


Nedelja ob 13.00:
ATHLETIC BILBAO - ATLETICO M. (Oblak)

Ob 19.30:
REAL MADRID - EIBAR

Ob 22.00:
REAL SOCIEDAD - OSASUNA