Ronnie O'Sullivan navdušuje za mizo, pogosto pa razburja s svojimi izjavami. Foto: Reuters
Ronnie O'Sullivan navdušuje za mizo, pogosto pa razburja s svojimi izjavami. Foto: Reuters

Štirikratni svetovni prvak je namreč v 12. igri nanizal maksimalni niz 147 točk. Sveti gral snukerja je bil na tem mitskem prizorišču nazadnje dosežen daljnega leta 2012.

Maflin dobil zadnje tri igre
John Higgins
je zaostajal večji del tekme, med drugim tudi s 7:4 in 10:8, nato je dobil tri zaporedne igre in povedel z 11:10. Ko je večina mislila, da bo nato rutinirano končal svoj posel, ni osvojil niti ene igre več. "Maflin je igral izjemno. Tvegal je vse in si zaslužil zmago. Pri izidu 11:10 sem imel možnosti, a mi ni uspelo," je bil skrušen Higgins, ki se je zadnja tri leta vselej prebil v finale, kjer pa mu ni uspelo osvojiti petega naslova svetovnega prvaka. Norvežana zdaj čaka še en Škot Anthony McGill.

Mark Selby verjame v svojo igro. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Mark Selby verjame v svojo igro. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

Selby precej garal za zmago
Precej dela je imel trikratni svetovni prvak Mark Selby, ki je šele v odločilni 25. igri premagal Noppona Saenghama s 13:12. Tajec je slabo odigral obrambno potezo, Selby pa ga je kaznoval z nizom 124 točk. "Počutim se olajšano," je priznal Anglež in dodal: "Igral sem po svojih najboljših močeh, a se je vztrajno vračal. Moja igra je dobra, sem zelo samozavesten pred naslednjimi dvoboji." Njegov tekmec v naslednjem krogu bo še en nekdanji svetovni prvak Neil Robertson, ki je s 13:9 izločil Barryja Hawkinsa.

O'Sullivan izločil Dinga
Ronnie O'Sullivan
je dokaj rutinirano premagal Dinga Džunhuija s 13:10. Njegov naslednji tekmec je še en veteran Mark Williams. Oba superveterana skupaj štejeta kar 89 let. O'Sullivan je tako po zmagi nad Dingom nase opozoril z izjavo o kakovosti mladih igralcev. Novinarja je namreč zanimalo, ali si je mislil, da bo med elito vztrajal skoraj tri desetletja. "Če bi me to vprašali na začetku kariere, si tega ne bi mislil. A če pogledam, kakšen je danes standard igre, pa ja. Mladi igralci danes niso tako dobri, kot smo bili nekoč jaz, Mark Williams ali John Higgins. Večina današnje mladine bi bila v mojih časih zgolj povprečni amaterji."

Svetovno prvenstvo v snukerju, Sheffield

Sorodna novica Senzacija: 89. igralec sveta izločil Marka Allena

Osmina finala, tabela:
TRUMP (ANG/1) – JAN (KIT/16) 13:11
WILSON (ANG/8) – GOULD (ANG) 13:9

HIGGINS (ŠKO/5) – MAFLIN (NOR) 11:13
McGILL (ŠKO) – CLARKE (WAL) 13:12

M. WILLIAMS (WAL/3) – BINGHAM (ANG/14) 13:11
O'SULLIVAN (ANG/6) – DING (KIT/11) 13:10

SELBY (ANG/7) – SAENGKHAM (TJS) 13:12
ROBERTSON (AVS/2) – HAWKINS (ANG/15) 13:9