Kriminalisti na območju policijskih uprav Koper in Nova Gorica izvajajo hišne preiskave. Foto: BoBo
Kriminalisti na območju policijskih uprav Koper in Nova Gorica izvajajo hišne preiskave. Foto: BoBo

Hišne preiskave potekajo na območju novogoriške in ljubljanske policijske uprave.

Več osebam so odvzeli prostost in zanje odredili pridržanje, "ki bo trajalo, dokler bodo za to podani zakonski razlogi", so sporočili s PU-ja Nova Gorica. Napovedali so, da bodo več informacij lahko posredovali po koncu nujnih preiskovalnih dejanj.

Kot so navedli, dejavnosti izvajajo kriminalisti in policisti z območja Policijske uprave Nova Gorica ob sodelovanju policistov in kriminalistov drugih policijskih uprav ter enot Generalne policijske uprave. Predkazenski postopek pa usmerja Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Črnogorski klan?

Po poročanju časopisa Večer se je sicer nedavno v lovke slovenske policije ujelo skoraj 60 osumljencev, domnevnih članov mednarodne hudodelske združbe Kavački klan, ki izvira iz Črne gore - šlo naj bi za slovenski "oddelek" klana od leta 2018. Policisti so nedavno opravili opravili 23 hišnih preiskav in aretirali več osumljenih, večina se bo lahko branila s prostosti, šesterica pa je v priporu. Med njimi je tudi eden domnevnih šefov slovenskega oddelka. Po neuradnih informacijah naj bi tihotapili prepovedana mamila, preprodajali naj bi tudi orožje. Po neuradnih informacijah Večera naj bi slovenska izpostava razvpitega klana tri leta iz Nizozemske in Španije tedensko vozila po več kilogramov različnih drog.

Aretirali naj bi člane Kavačkega klana