Foto: AP
Foto: AP

"Vsi smo občutili omejitve in spremembe teh transformacijskih časov. Dogaja se revolucija in naša družina ni nobena izjema. /.../ Končujeva zakonsko zvezo," sta igralca na Instagramu zapisala v skupni izjavi.

42-letni Momoa in 54-letna Bonet sta bila ena najbolj romantičnih ljubezenskih zgodb v Hollywoodu, pišejo tuji mediji. V partnerski zvezi sta bila zadnjih 16 let, pred petimi leti sta se tudi poročila.

Zvezdniški par se je domnevno spoznal v džezovskem klubu leta 2005, kar je bilo eno leto prej, preden je Momoa zaslovel kot Khal Drogo v Igri prestolov.

Momoa je leta 2017 v televizijskem šovu Jamesu Cordenu razkril, da se je v 12 let starejšo Liso Bonet zaljubil že kot osemletni deček, ko jo je videl na televiziji.

Lisa Bonet, ki je svoje ime že pred davnimi leti uradno spremenila v Lilakoi Moon, je zaslovela z vlogo Denise Huxtable v nanizanki The Cosby Show, ki je bila v ZDA izjemno priljubljena v 80. letih.

Momoa je ženi pomagal vzgajati Zoe Kravitz, hčerko Lise Bonet iz zakona s pevcem Lennyjem Kravitzem, s katerim sta ostala dobra prijatelja. Igralski par ima tudi dva svoja otroka, 13-letnega sina z imenom Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa ter 14-letno hčer Lolo Lolani Momoa.