Ezra Miller se označuje za nerazumljenega umetnika. Foto: AP
Ezra Miller se označuje za nerazumljenega umetnika. Foto: AP

30-letnega igralca se spomnimo iz filma Pogovoriti se moramo o Kevinu, nazadnje pa je upodobil superjunaka Flasha, a vprašanje, ali bo zaradi težavnega Millerja težko pričakovani film zdaj sploh ugledal premiero.

Proti Millerju sta ta mesec starša 18-letne staroselske aktivistke Tokate Iron Eyes vložila prijavo zaradi t. i. groominga (pridobivanje oseb, mlajših od 15 let, za spolne namene) z uporabo "psiholoških manipulacij", ki da spominjajo na kult.

Tokata je Millerja spoznala, ko ji je bilo 12 let, njemu pa 23, on pa jo je vabil na snemalne lokacije in v svoje domovanje.

Chase Iron Eyes in Sara Jumping Eagle sta na staroselskem sodišču v rezervatu Sjujev Standing Rock prijavo vložila 7. junija, v njej pa navedla, da si je Miller s pomočjo "nasilja, ustrahovanja, grožnjami z nasiljem, strahom, preganjavico, zablod in mamil" pridobil nadzor nad njuno hčerko, ki pa naj ne bi bila edina najstnica, ki si jo je v svojo mrežo ujel igralec.

Sorodna novica Liffe: Pogovoriti se moramo o Kevinu

Pranje možganov?

Tokatina mama Sara je v pogovoru za The Post Millerja obtožila, da je njeni hčerki "spral možgane". "Tokati in preostalim dekletom ne pusti, da bi se umivale ali nosile ličila. Vprašati ga morajo za dovoljenje. Gre za tip situacije, kot je bila tista z R. Kellyjem in je res, res strašljivo," je dejala.

Sodišče je skušalo Millerju vložiti začasno prepoved približevanja, a jim ga do danes ni uspelo locirati. Tokatin oče Chase je za Los Angeles Times povedal, da ne on ne sodišče "nimata pojma", kje sta Tokata in Ezra, da bi tako lahko zaprosili za pomoč drugo pristojno območje.

Za nameček je Ezra, ki sicer zase uporablja nebinarni, spolno nevtralni zaimek, pred kratkim dezaktiviral svoj Instagramovski profil, potem ko je objavil vrsto memov, v katerih se je rogal oblastem, ker ju ne najdejo.

Medtem je Tokata v bizarnem posnetku, ki ga je objavila na svojem Instagramu, povedala, da je pri Ezri prostovoljno, da je na varnem in da se odreka svojima staršema, ob tem pa je še sporočila, da ji je zdaj ime Gibson in želi, da se jo naslavlja s spolno nevtralnimi zaimki.

Millerja se spomnimo iz nagrajenega filma Pogovoriti se moramo o Kevinu, v katerem je igral asocialnega dijaka, ki ubije svojo sestrico in očeta, nato pa izvede pokol na šoli. Foto: IMDB
Millerja se spomnimo iz nagrajenega filma Pogovoriti se moramo o Kevinu, v katerem je igral asocialnega dijaka, ki ubije svojo sestrico in očeta, nato pa izvede pokol na šoli. Foto: IMDB

Otroci sredi orožja in marihuane

A to ni edini sumljivi primer, v katerega je vpleten Miller v teh dneh – oblasti so neki ženski in njenemu 12-letnemu otroku odobrile začasni nalog proti nadlegovanju, potem ko naj bi se igralec do otroka vedel neprimerno.

Aprila je bil na Havajih aretiran dvakrat v dveh tednih. Foto: AP
Aprila je bil na Havajih aretiran dvakrat v dveh tednih. Foto: AP

Zatem pa je odjeknil še članek v Rolling Stonu, da naj bi Ezra na svoji posestvi zadrževal mamo s tremi otroki. Kot je za revijo povedal oče otrok, je skrajno zaskrbljen za varnost svojih otrok, starih od enega leta do petih let, ki že od aprila bivajo z njihovo 25-letno mamo na Millerjevem prostranem posestvu v Vermontu, kjer naj bi vsepovsod ležalo orožje in kanabis.

Iz videoposnetka, do katerega so se dokopali pri reviji, je v dnevni sobi po tleh videti najmanj osem jurišnih pušk, navadnih pušk in pištol, nekaj orožja pa je nameščenega med plišastimi živalmi.

Enoletni malček naj bi v nekem trenutku v usta vtaknil ležečo kroglo. Poleg tega naj bi odrasle osebe redno ob prisotnosti otrok v neprezračenem prostoru kadile marihuano.

Miller naj bi 25-letno mamo spoznal na svojem zloglasnem oddihu aprila na Havajih, kjer je bil kar dvakrat v dveh tednih aretiran zaradi nasilja in izgredništva – enkrat, ko je napadel neko oboževalko, drugič pa, ko je v lokalu zalučal stol.

Po tem, ko je spoznal omenjeno mlado mamico, je vsem štirim kupil letalske vozovnice za Vermont. Oče otrok trdi, da za to ni vedel, z otroki pa nima stika, vse odkar so zapustili Havaje.

Medtem je za Rolling Stone spregovorila mama otrok, ki trdi, da je zbežala od nasilnega moža, Ezra pa da je bil tako prijazen, da jim je ponudil, da se preselijo k njemu, zdaj pa da jim nudi "varen in ljubeč dom", medtem ko je orožje tam zgolj za njihovo lastno varnost.

Foto: EPA
Foto: EPA

Kaj bo z vlogo Flasha?

Miller je v svet filma zašel po tem, ko je sprva vadil operno petje, s katerim je skušal premagati govorno napako. Kmalu ga je povleklo v umetnost in svet igre, zares pa je nase opozoril leta 2011 v filmu Pogovoriti se moramo o Kevinu, v katerem je igral težavnega najstnika, ki izvede množični pokol v osnovni šoli.

Zatem je igral v indiefilmu The Perks of Being a Wallflower, leta 2016 pa se je pridružil franšizi Fantastične zveri, preden si je lani zagotovil tako zelo zaželeno vlogo Flasha.

Premiera filma je napovedana za junij prihodnje leto, pri Warner Brosu pa še niso sporočili, kaj nameravajo storiti z vsemi težavami glavnega igralca.

Studio zagotovo ne preživlja najboljših časov, saj je pod vprašajem še en njihov težko pričakovani film o superjunaku, Aquaman 2, katerega premiera je napovedana za marec 2023.

V njem igra stransko vlogo Amber Heard, ki je pred kratkim izgubila odmevno tožbo v primeru obrekovanja Johnnyja Deppa, peticija, da Warner Bros Amber Heard izreže iz filma, pa je zbrala že 4,5 milijona podpisov.