Mirlind Daku je v 28. minuti dosegel edini zadetek za Muro. Foto: www.alesfevzer.com
Mirlind Daku je v 28. minuti dosegel edini zadetek za Muro. Foto: www.alesfevzer.com

V irski prestolnici so Prekmurci v uvodu trpeli in trepetali, gostitelji so jih na začetku tekme popolnoma zasenčili. Že v 1. minuti se je v lepi priložnosti znašel Barry Cotter, a je na srečo murašev s šestih metrov streljal prek vrat.

Varovanci Damirja Čontale so dolgo potrebovali, da so se privadili na agresivno igro domačih, ki so bili zelo nevarni. V 27. minuti pa so se Sobočani nekoliko nepričakovano veselili vodilnega zadetka, ko je kosovski napadalec Mirlind Daku na levi strani kazenskega prostora izkoristil grobo napako branilca Harryja Brockbanka in zadel za 0:1.

Irska prevlada na Richmond Parku je po prejetem golu malenkost popustila, toda v 60. minuti je sledilo izenačenje. Po podaji Eoina Doyla je zadel Christopher Forrester.

V zadnje pol ure so devetkratni irski prvaki še naprej napadali, v 75. minuti pa je zagrozila tudi Mura. Prodor Žige Kousa po desni strani in njegov strel so domači blokirali v zadnjem trenutku. V končnici tekme se kljub jalovi pobudi St. Patrick'sa izid ni spremenil.

Če bo premagala Irce, Muro v naslednjem krogu čaka zmagovalec bolgarsko-makedonskega dvoboja CSKA Sofija – Makedonija Skopje. Na prvi tekmi v Bolgariji je bilo 0:0.

Prekmurci so se v pretekli sezoni prebili v skupinski del tega tekmovanja. Letos so v 1. predkrogu z dvema zmagama izločili moldavijsko ekipo Sfintul Gheorghe.

Daku v akciji na stadionu Richmond Park. Foto: www.alesfevzer.com
Daku v akciji na stadionu Richmond Park. Foto: www.alesfevzer.com

Konferenčna liga, 2. predkrog, prva tekma

ST. PATRICK'S ATHLETIC DUBLIN – MURA 1:1 (0:1)
2800; Forrester 60.; Daku 28.
RK: M. Doyle 91./St. Patrick's Athletic

St. Patrick's Athletic Dublin: Anang, Breslin, Redmond, Grivosti, Brockbank, Timmermans (64./Lennon), Cotter (88./Curtis), O'Reilly, Forrester, M. Doyle, E. Doyle (81./Owolabi).

Mura: Obradović, Pucko, Morris, K. Cipot, Beganović, Maruško (65./Shabanhaxhaj), Lorbek, Kous (85./Ouro), Bobičanec (90./Klepač), Petković (65./T. Cipot), Daku.

Sodnik: Ishmael Barbara (Malta)

Povratna tekma bo prihodnji četrtek.