Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kot piše spletna stran TMZ, so Carterja našli mrtvega v soboto dopoldne v kadi v domači hiši v kraju Lancaster v Kaliforniji. Policija vzrok smrti še ugotavlja. Mediji poročajo, da je losangeleška policija na kraj dogodka prišla okoli enajste ure, ko so se odzvali na nujni klic.

''Pretreslo nas je tako kot vse ostale, upamo, da bodo oboževalci imeli Aarona v mislih in tako stali ob strani družini,'' so povedali člani pevčeve ekipe, in dodali, da še vedno skušajo ugotoviti, kaj se je pravzaprav zgodilo.

Aaron Carter je glasbeno kariero začel konec 90. let in še kot deček osvajal glasbene lestvice.

Z bratom Nickom. Foto: Reuters
Z bratom Nickom. Foto: Reuters

Potem ko je bil njegov prvi album, ki ga je izdal star komaj devet let, prodan v milijonski nakladi, je njegov drugi album Aaron's party to številko potrojil. Na albumu so se zvrstile uspešnice, kot so I Want Candy, Aaron's Party (Come Get It) in That's how I Beat Shaq.

Uspeh albuma mu je poleg nastopov s skupino Backstreet Boys, katere član je bil njegov starejši brat Nick Carter, omogočil tudi turnejo z Britney Spears na turneji Oops!... I Did It Again. Carter se je v poznejših letih preizkusil tudi v rapu, pel je v broadwajskih muzikalih in sodeloval v ameriški različici oddaje Zvezde plešejo.

V zasebnem življenju ni našel miru. Zaradi odvisnosti od prepovedanih drog se je zdravil, večkrat so ga aretirali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, leta 2013 pa je tudi bankrotiral.

Lani je dobil sina Princea in prav zaradi njega se je v začetku leta odločil za zdravljenje, saj je želel dobiti skrbništvo nad njim. Mati njegovega otroka Melanie Martin je dejala, da "se trudi sprejeti to tragično resničnost". Poklonili so se mu tudi člani nekdanje fantovske zasedbe New Kids On the Block.