Idris Elba je bil eden izmed govornikov v Davosu. Foto: Reuters
Idris Elba je bil eden izmed govornikov v Davosu. Foto: Reuters

Na odprtju foruma v švicarskem zimskošportnem središču so zakonca Elba pohvalili za njuno delo na področju varovanja okolja, prehranske varnosti in podnebnih sprememb. Idris in Sabrina sta tudi ambasadorja dobre volje pri Mednarodnem skladu za razvoj kmetijstva pri Združenih narodih.

Z ženo Sabrino sta znana po človekoljubnem delu. Foto: Reuters
Z ženo Sabrino sta znana po človekoljubnem delu. Foto: Reuters

Naložbe, ne le pomoč

Zbrane sta v Davosu pozvala k pomoči prebivalcem v tistih državah, ki jih pestijo pomanjkanje hrane in podnebne spremembe.

"A najrevnejši na svetu si ne želijo le finančne pomoči in daril, ampak opozarjajo na nujnost vlaganj. Z večjim dostopom do financ, trgov, virov, tehnologij in znanja lahko zakorakamo v drugačno prihodnost. Če se ne boste odločili za vlaganja, bo to povečalo lakoto in revščino, ki lahko privedeta do nemirov, spopadov in migracij. V tej sobi sta zbrani moč in možnost za spremembe. Lahko ukrepamo spretno in agilno in prav vašo hitrost trenutno potrebujemo," je zvezdnik nagovoril udeležence.

Njegova žena Sabrina je opozorila na pomanjkanje hrane v Somaliji, Sudanu, na Haitiju in v drugih državah. "V Davosu smo se zbrali, da bi opozorili na težave ljudi in držav, ki se nikoli ne znajdejo na naslovnicah kot moj mož," je dodala.

50-letnega igralca bo v kratkem mogoče videti v filmu Luther: The Fallen Sun, v katerem je odigral glavno vlogo. Film bo premiero v kinematografih prikazan 24. februarja.