Foto: EPA
Foto: EPA

Nole je v sredo opravil magnetno resonanco, ta je pokazala, da je poškodba desnega kolena, ki jo je dobil na ponedeljkovem obračunu, resnejše narave in da zahteva počitek. Gre za strgan medialni meniskus.

"Žalosten sem, ker moram objaviti, da zapuščam Roland Garros. Igral sem s srcem in dal vse od sebe v včerajšnjem dvoboju. Na žalost sva morala zaradi strganega medialnega meniskusa po skrbnem premisleku moja ekipa in jaz sprejeti težko odločitev. Veliko sreče želim vsem preostalim igralcem, ki so ostali v tekmovanju. Iskrena hvala vsem neverjetnim navijačem za ljubezen in podporo," je na Instagramu zapisal Đoković.

Đoković po zdravniškem pregledu predal četrtfinale

Če gre za manjšo raztrganino, bi okrevanje lahko trajalo zgolj tri tedne. Če gre za hujšo poškodbo, bi lahko Đoković odšel tudi pod nož. Okrevanje v tem primeru bi lahko trajalo od tri do šest mesecev. V tem primeru bi izpustil Wimbledon, olimpijske igre in OP ZDA v New Yorku.

Đoković ima za seboj dva težka obračuna v Rolandu Garrosu. Najprej se je namučil proti Italijanu Lorenzu Musettiju, nato pa je sledil težek obračun v osmini finala, kjer je po štirih urah in 39 minutah ugnal Argentinca Francisca Cerundola s 6:1, 5:7, 3:6, 7:5 in 6:3. V drugem nizu se je poškodoval.

Đoković bi se v četrtfinalu v ponovitvi lanskega finala Rolanda Garrosa moral pomeriti z Norvežanom Casperjem Ruudom. Po predaji Đokovića je Ruud postal prvi polfinalist.

To pomeni, da bo Jannik Sinner v ponedeljek že nova številka ena moškega tenisa. Tako bo prvi Italijan, ki mu bo to uspelo.

ROLAND GARROS
(24.961.000 evrov, pesek)

Četrtfinale (M), tabela:
RUUD (NOR/7) – ĐOKOVIĆ (SRB/1)
b. b.

ZVEREV (NEM/4) – DE MINAUR (AVS/11)
sreda

ALCARAZ (ŠPA/3) – CICIPAS (GRČ/9)
6:3, 7:6 (3), 6:4

SINNER (ITA/2) – DIMITROV (BLG/10)
6:2, 6:4, 7:6 (3)