Policisti še preiskujejo vsa dejstva in okoliščine. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Policisti še preiskujejo vsa dejstva in okoliščine. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović

Policisti so osumljenčevo identiteto ugotovili takoj po dogodku, zoper njega pa uvedli vse zakonsko predvidene dejavnosti. "Zbiranje obvestil in preverjanje samih okoliščin zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo še vedno intenzivno potekata, o ugotovitvah pa bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo," je na novinarski konferenci povedal Irfan Beganović iz sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana.

Osumljenca sicer v trenutku, ko je bil izsleden in je bila ugotovljena njegova identiteta, policisti niso pridržali, so pa osumljenca odpeljali v center za odstranjevanje tujcev, kjer mu je ministrstvo za notranje zadeve, urad za migracije, omejilo možnost gibanja.

V tem trenutku policisti še preiskujejo vsa dejstva in okoliščine, je pa Beganović potrdil, da gre za policiji znano osebo in da je državljan tretjih držav. Naknadno je po navedbah STA-ja povedal, da je državljan Maroka.

Več pojasnil po njegovih besedah zaradi interesa preiskave in zaradi zaščite mladoletne osebe v tem trenutku policisti ne morejo podati.

Kot je poročala TV Slovenija, se je dogodek zgodil na avtobusu številka 6B, ki je vozil proti Notranjim Goricam. Novinarka Barbara Vidmajer je povedala, da je učenkama na pomoč priskočila starejša oseba, kljub temu pa je moški osnovnošolkama sledil vse do doma. Tam sta za dogodek povedali staršem, ki so poklicali policijo. Starši so učenko, ki je bila lažje poškodovana, odpeljali na urgenco, kjer je dobila pomoč. Starše drugih otrok je o dogodku obvestila ravnateljica osnovne šole Brezovica. V obvestilu staršem je sporočila, da so se z obema učenkama pogovorili in jima povedali, kako samozaščitno ravnati v takem primeru in o dogodku obvestili vse pristojne institucije.

Pretep na Metelkovi

Beganović je na novinarski konferenci spregovoril tudi o incidentu, ki se je pretekli konec tedna zgodil na Metelkovi v Ljubljani, v katerem se je nekaj pred polnočjo zgodil množičen pretep. "Prvi policisti so bili na kraju že pet minut po klicu, še nekaj policistov pa je prišlo nekaj minut po tem. Ker so se osebe na kraju dogodka razbežale in so jih policisti pri tem opazili, so najprej svoje dejavnosti usmerili v izsleditev udeleženih oseb," je povedal kriminalist.

V neposredni okolici so nato policisti ugotovili identiteto treh oseb, katerih morebitno vlogo v pretepu še preiskujejo. "Na podlagi skopo podanih izjav prijaviteljev, prič in drugih udeležencev na kraju samem ni bilo mogoče ugotoviti dejanskih okoliščin dogodka in dejansko udeleženih ali oškodovanih oseb. Kljub temu policisti še vedno nadaljujejo ugotavljanje okoliščin z namenom razjasnitve dogajanja," je sklenil.

Napad na otroka na ljubljanskem avtobusu