Žan Karničnik je bil strelec gola proti Srbiji. Foto: Reuters
Žan Karničnik je bil strelec gola proti Srbiji. Foto: Reuters

V njej so še Italijan Gianluigi Donnarumma, Španca Marc Cucurella in Fabian Ruiz, Portugalec Pepe, Švicarja Manuel Akanji in Dan Ndoye, Francoz N'Golo Kante, Avstrijec Marcel Sabitzer, Gruzijec Georges Mikautadze ter Nemec Jamal Musiala.

Sorodna novica Kek: Beniju moramo zdaj pomagati, potem ko nam je on toliko prej pomagal

V smehu odgovoril na opazko srbskega predsednika

"To pomeni, da pač na tem prvenstvu kažem dobre predstave, in vsekakor sem lahko zadovoljen in ponosen. Grem tekmo po tekmo. Zdaj prihajajo Portugalci in mislim, da je vse mogoče," je povedal Karničnik, ki se ga je po tekmi s Srbijo (1:1) "spomnil" tudi srbski predsednik Aleksandar Vučić, češ da je Srbom dal gol igralec iz Celja, ki igra za 5000 evrov. "Sam ga lahko le lepo pozdravim. Verjamem, da je malo razočaran. Očitno ve vse, tudi podatek o plači. Nimam česa dodati," je v smehu razlagal Karničnik.

29-letni Korošec pravi, da so se sprostili po prvem polčasu tekme z Danci. "Iz tekme v tekmo smo rasli, to se je pokazalo tudi proti Angležem, ki jih vsi postavljajo za ene od favoritov prvenstva. Dokazali smo, da se lahko kosamo z vsakim," je še povedal bočni igralec, čigar predstavam se čudijo številni.

Energija in motivacija, ki jo dajejo navijači

Sorodna novica "Če bo kdo živel od tistih marčevskih 2:0, bomo v velikih težavah"

"Počutim se izjemno, tudi po dolgi sezoni. Motivira me tudi to, da smo sprovocirali vse te slovenske navijače, da prihajajo v Nemčijo. Ko vidimo, kaj se dogaja pred stadioni, na stadionih, ti da to tisto dodatno energijo, dodatno motivacijo in mislim, da smo si vse to tudi zaslužili," je povedal Karničnik, ki ga bo Celje zelo težko zadržalo v kadru po vsej tej pozornosti.

Zdaj boj z Leaom in Mendesom

Proti Portugalski, ki je velik favorit, ga čaka nov velik izziv. "Mislim, da lahko pričakujemo, da bosta na levi strani igrala Rafael Leao in Nuno Mendes. Vsekakor dva izjemna igralca, ampak smo tudi proti Angliji, ki je zelo kakovostna s Kieranom Trippierjem, Philom Fodnom, Colom Palmerjem in drugimi, dokazali, da se lahko, ko delujemo kot ekipa, kosamo z vsemi."

Sorodna novica Podcenjevanje ali realnost? Presodite sami ...

Pravi tudi, da mu ni posebej žal, da so naleteli v osmini finala na Portugalce, in ne na Romune. "Tudi ti so odigrali dobro prvenstvo v močni skupini z Belgijo. Navsezadnje pa smo nekako celo bolje videti proti reprezentancam, ki so favoriti proti nam." Poudaril je, da je takšne tekme proti igralcem svetovnega kova lepo igrati. "Komaj čakam," je še dejal in dodal, da bo to povsem drugačna tekma kot prijateljska marca v Stožicah, ko so Slovenci zmagali z 2:0.

Na tekmi v Ljubljani dobili opozorilo

"Vemo, da Portugalci lahko sestavijo dve ali tri reprezentance, ki so enako močne. Vsekakor pa so na tekmi v Ljubljani videli, da se z nami ne gre šaliti. Tudi oni bodo šli v to tekmo z določenim spoštovanjem."

"Mislim, da je lažje na EP-ju, ko so polne tribune, medtem ko ti, recimo, v slovenski prvi ligi včasih malo zmanjka motivacije. To se tu ne more zgoditi," je še povedal Karničnik, ki ga tako rekoč celotno prvenstvo spremlja tudi družina.