Benjamin Šeško. Foto: www.alesfevzer.com
Benjamin Šeško. Foto: www.alesfevzer.com

Selektor Matjaž Kek je izpolnil obljubo in slovenske poročevalce v Nemčiji počastil s kosilom. Voditelj Luka Petrič ter radijski reporterji Boštjan Janežič, Marko Cirman in Jože Pepevnik so se pogovarjali o tekmecu Slovenije, v oddaji pa lahko prisluhnete tudi nekaterim zanimivim odgovorom selektorja Slovenije.

Raje Portugalska kot Romunija

Slovenija je dan po osvojeni točki proti Angliji in preboju v osmino finala dobila svojega tekmeca. Pred tekmo Portugalske in Gruzije se je zdelo, da bodo to Romuni v Münchnu, a je Gruzija s fanatično predstavo premagala Portugalsko, ki bo v ponedeljek tekmec Slovenije. Selektor Matjaž Kek se včeraj še ni želel pogovarjati o naslednjem slovenskem tekmecu, je pa postregel z zanimivim razmišljanjem: "Nisem bil najbolj prepričan, ali bi si res rad želel Romunijo. Navsezadnje imamo mi nekaj tega "balkanskega štiha", da ne bi kdo mislil, da bo lahko. To se je videlo pri razvpitih Angležih, ki so na tekmi, pred katero so že bili uvrščeni naprej, sami sebe postavili v situacijo, da morajo igrati na vso moč, kar ni vedno dobro." V mirni okolici slovenske baze v Wuppertalu je druženje s selektorjem minilo v sproščenem ozračju. Jože Pepevnik: "Čutilo se je, da je tudi selektorju ustrezalo, da se je po vseh tednih priprav in tekem pogovarjal še z nekom zunaj tega sterilnega okolja."

Portugalci veliko razmišljajo o Sloveniji

Številni portugalski novinarji so že poizvedovali o slovenski vrsti. Najbolj jih je zanimalo, kako je Slovenija prišla tako daleč, kakšen je recept, Marko Cirman je prejel veliko število klicev novinarskih kolegov iz Portugalske: "Včeraj sem se več pogovarjal v angleščini kot slovenščini. Portugalci precej razmišljajo o Sloveniji, so samozavestni, a Slovenije ne podcenjujejo. Pravzaprav jih najbolj skrbi, ker ne vedo, kaj jih čaka za vogalom." Kar nekaj portugalskih medijev naj bi prišlo tudi na današnji trening slovenske vrste v Wuppertal.

Beniju je treba pomagati

Slovenska reprezentanca je bila na vseh delih igrišča homogena. Jan Oblak je bil suveren, obrambni igralci uigrani, vezisti tekaško razpoloženi, oba napadalca sta se razdajala in veliko tekla brez žoge. Po naporni sezoni se marsikomu pozna utrujenost. Eden takih je Benjamin Šeško, ki na tem prvenstvu še ni zadel, a opravlja zelo pomembno, tudi umazano delo, v prvem obrambnem ščitu Slovenije.

Matjaž Kek: "Beniju je zdaj treba pomagati, kot je on sam nam tolikokrat pomagal. Razumeti je treba mladega igralca in vse to, kar se je dogajalo okoli njega. Beni je mladenič. Nekateri vse to prej posrkajo vase in izpljunejo na novo. Po eni strani je lahko presrečen, da vse to doživlja tako na reprezentančni kot klubski ravni. Je pa res, da je sposoben več, in tega se zaveda tudi sam. Zaradi tega pa nas je tukaj več, da ga kdo zamenja. Z menjavami in rotacijami proti Angliji sem bil zelo zadovoljen. Angleški pritisk se mi je zdel šibkejši od srbskega."

Matjaž Kek: Beniju moramo zdaj pomagati, potem ko je on tolikokrat prej nam pomagal