Kostanjšek je svoje prve igre končala na 18. mestu. Foto: Reuters
Kostanjšek je svoje prve igre končala na 18. mestu. Foto: Reuters

"Seveda bi Nina lahko konkurirala za kakšno mesto višje, kar je dokazala v prejšnjih nastopih. Na tekmi pa nato odločajo majhne stvari in enkrat gre bolje, drugič se kje zalomi," je nastop ocenil legenda med slovenskimi veslaškimi trenerji, 74-letni Miloš Janša.

Po 12 sušnih letih se je slovensko veslanje vrnilo na igre, ob Nini Kostanjšek je nastopil še Isak Žvegelj, ki je bil 22. v moškem enojcu. Oba slovenska tekmovalca sta v Parizu nastopila s posebnim povabilom po odpovedi tekmecev.

Sorodna novica Žvegelj po 22. mestu: "Forma ni šla v pravo smer, sem izjemno utrujen"

Janša: To je realna slika
"Kar smo videli, je nekako realna slika, prepričan pa sem, da bi se tudi Isak lahko uvrstil v finale C, a moram z njim najprej analizirati, kaj se je sploh zgodilo. V Parizu je bil neobičajno in nadpovprečno utrujen in tudi tukaj je izgubil priložnost. Sicer pa v tem trenutku nekako spadamo v finale C, za več pa bi morali imeti boljšo formo in morda tudi kanček sreče," je še dodal Janša.

Letos je že končala sezono
"Na žalost se danes ni končalo, kot sem si želela, saj so bile tekmice danes močnejše, realno pa sodim kakšno mesto višje. Kaj se je zgodilo, bi težko rekla. Sama mislim, da je tekma zame predolga. Letos sem že zaključila sezono, nato pa sem se pred mesecem dni po premoru vrnila v trening, ko sem dobila vabilo za olimpijske igre. Verjetno je ta pavza kriva, da mi je malo zmanjkalo energije," je razložila Kostanjšek.

Zagotovo vsaj še na DP
"Ne vem, kako bo naprej. Sem polno zasedena in seveda bi bilo lažje, če bi samo trenirala. Sem pa tudi oseba, ki ima rada šport, ki ima rada še nekaj za zraven. Kako bo šlo naprej, ne vem. Zanesljivo pa bom septembra nastopila na domačem državnem prvenstvu," je končala 31-letna zobozdravnica.

Zlato kolajno v ženskem enojcu je osvojila Nizozemka Karoloien Florijn pred Novozelandko Emmo Twigg in Litovko Viktorijo Senkute.

Veslanje, enojec (Ž)
UvrstitevTekmovalecDržavaRezultat
1Karolien FlorijnNizozemska7:17,28
2Emma TwiggNova Zelandija7:19,14
3Viktorija SenkuteLitva7:20,85
18.Nina KostanjšekSlovenija

Zeidler zlati zbirki dodal prvo olimpijsko zlato
V moški konkurenci je bil najmočnejši Nemec Oliver Zeidler, ki je dobil svojo prvo olimpijsko medaljo. Pred tem je tako na svetovnih kot evropskih prvenstvih že dobil po tri zlate medalje.

Veslanje, enojec (M)
UvrstitevTekmovalecDržavaRezultat
1Oliver ZeidlerNemčija6:37,57
2Johenij ZalatijBelorusija6:42,96
3Simon van DorpNizozemska6:44,72
22.Isak ŽvegeljSlovenija

Zadnji dan velikih veslaških tekmovanj so tradicionalno na sporedu tudi obračuni med osmerci. Pri ženskah so bile najboljše Romunke, medalje pa so osvojile še Kanadčanke in Britanke.

Veslanje, osmerec (Ž)
UvrstitevTekmovalecDržavaRezultat
1RomunijaRomunija5:54,39
2KanadaKanada5:58,84
3Velika BritanijaVelika Britanija5:59,51

Pri moških pa so zlato medaljo osvojili Britanci, ki so bili najboljši že na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih.

Veslanje, osmerec (M)
UvrstitevTekmovalecDržavaRezultat
1Velika BritanijaVelika Britanija5:22,88
2NizozemskaNizozemska5:23,92
3ZDAZdružene države Amerike5:25,28