Vanja Drkušić je bil odkritje evropskega prvenstva v Nemčiji. Foto: Reuters
Vanja Drkušić je bil odkritje evropskega prvenstva v Nemčiji. Foto: Reuters

Tekla je 45. minuta srečanja, ko so navijači domačega kluba Radnički 1923 na igrišče začeli metati različna eksplozivna telesa. Eno je eksplodiralo tik ob Drkušiću. 24-letnik ni začel drugega polčasa. Iz Crvene zvezde so sporočili, da zaradi slabosti.

Med tekmo sta bila zaradi pirotehnike poškodovana tudi športni direktor Beograjčanov Mitar Mrkela in pomočnik trenerja Nebojša Milošević, poroča B92.

Drkušić se je po incidentu oglasil na Instagramu: "Sanjal sem o debiju za Crveno zvezdo, odkar sem začel igrati nogomet in dobil njen prvi dres. Danes se je zgodilo nekaj, kar nikoli ne bi smelo biti del športa. Na zelenico je nekdo vrgel petardo, ki je eksplodirala tik ob meni. Na srečo nisem težje poškodovan, bi pa apeliral na vse navijače, da spodbujajo svojo ekipo na pravi način – s spoštovanjem in ljubeznijo do športa. To ni primer, ki bi ga želeli poslati naslednjim generacijam."

Crvena zvezda je slavila z golom Mirka Ivanića v 85. minuti in po šestih krogih vodi s 16 točkami. Drugi Slovenec v rdeče-belem dresu Timi Max Elšnik je igral vso tekmo.

Oba bosta danes prišla na reprezentančni zbor na Brdo pri Kranju. Slovenijo v petek v Stožicah čaka prva tekma v Ligi narodov proti Avstriji.