Marcel Lorber ni dobil veliko priložnosti v Ljudskem vrtu, zato se je odločil za odhod v Domžale. Foto: EPA
Marcel Lorber ni dobil veliko priložnosti v Ljudskem vrtu, zato se je odločil za odhod v Domžale. Foto: EPA

Nogometaš, rojen v Kinšasi, je v preteklosti veliko obetal, med drugimi ima nastope za mlajše selekcije francoske reprezentance do 19, 20 in 21 let. Kariero je kot mladinec začel pri Rennesu, od tam pa se je iz ekipe B leta 2021 preselil k švicarskemu Sionu in tam igral za ekipo do 21 let. Pozneje je v Franciji zastopal še ekipi Fougeres in Les Herbiers, preden je lani prišel v Concarneau.

Zanj je v pretekli sezoni v drugi francoski ligi zbral 29 nastopov in dosegel po gol in podajo. Enkrat je zaigral tudi v francoskem pokalu.

Koper trenutno zaseda tretje mesto v Prvi ligi, po reprezentančnem premoru pa se bo v nedeljo pomeril z Mariborom v Ljudskem vrtu.

Lorber odšel v Domžale
Vijoličasti so na spletni strani objavili, da sta klub zapustila 20-letni Marcel Lorber in pet let starejši Andraž Žinič.

Lorber se je preselil v Domžale, s katerimi je mariborski klub sklenil dogovor o deležu od prihodnjega prestopa. Z Žiničem se je klub sporazumno razšel. Pogodbo sta imela oba veljavno do konca te sezone.

Lorber je za matični Maribor v članski konkurenci zbral 41 nastopov, v zadnjem času pa ni dobival več priložnosti za igro. Žinič je za vijoličaste nastopil še na dveh tekmah več, moštvo pa je okrepil pred dobrima dvema letoma po prihodu iz Domžal.