Sheyi Ojo (prvi z leve) pred letom dni na tekmi Porto - Cardiff. Foto: EPA
Sheyi Ojo (prvi z leve) pred letom dni na tekmi Porto - Cardiff. Foto: EPA

27-letni Ojo z angleškim in nigerijskim potnim listom je odigral tudi nekaj tekem za člansko ekipo Liverpoola, tako da ima izkušnje iz Premier lige, v kateri je debitiral leta 2016. Klub ga je posojal več ekipam (Wigan, Wolverhampton, Fulham, Reims, Rangers, Cardiff, Milwall, Kortrijk), zdaj pa prihaja v Ljudski vrt kot prost igralec. Podpisal je dveletno pogodbo.

Novinca pri vijoličastih sta tudi Ganec Benjamin Tetteh in Portugalec Andre Sousa. 27-letni Tetteh, sedemkratni ganski reprezentant, bo v vijoličastem do konca sezone na posoji iz Metza. 26-letni Spusa bo okrepil obrambo Maribora. Nazadnje je igral za Nacional z Madeire, podpisal pa je pogodbo do konca sezone 2024/25 z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Vsi bodo, kot pravi vodstvo Maribora, občutno spremenili podobo moštva, kadrovanje pa s tem še ni končano.

"Storili smo, kar smo si želeli. Pripeljali smo nekaj igralcev, ki bi bili nekoč nedosegljivi. Vsi trije novi nogometaši pomenijo dodano vrednost. Sestavljamo ekipo, za katero menimo, da lahko uresniči zastavljene cilje v boju za naslov državnega prvaka in pokalnega zmagovalca," je za klubsko spletno stran povedal športni direktor Marko Šuler.