Armandas Kučys je skupaj z Dariem Vizingerjem na vrhu lestvice strelcev. Foto: www.alesfevzer.com
Armandas Kučys je skupaj z Dariem Vizingerjem na vrhu lestvice strelcev. Foto: www.alesfevzer.com

Oba slovenska predstavnika v Konferenčni ligi sta uspešno opravila z generalkama pred četrtkovima evropskima obračunoma, ko v Celje prihaja turški Bašakšehir, v Stožice pa avstrijski Lask. Državni prvaki so do 62. minute zaostajali za dva gola, nato pa zrežirali preobrat in še četrtič zapored odpravili Muro na svoji zelenici. Tako so se ji oddolžili za avgustovski poraz na Fazaneriji.

Že v tretji minuti so po dolgi kombinaciji zapretili gostitelji. Po dvojni podaji z Edmilsonom je s približno 20 metrov sprožil Mario Kvesić, ki pa je bil za las nenatančen. Pet minut pozneje so Sobočani povedli. Veliko napako je napravil Klemen Nemanič. Po pritisku Daria Vizingerja je zapravil žogo, ki jo je prestregel Aljaž Antolin, jo spravil do Amadeja Maroše, ta pa je podal Vizingerju, ki je z diagonalnim strelom s pomočjo vratnice premagal Matjaža Rozmana.

20. minuta je tekla, ko bi Mura lahko še enkrat zadela po novi napaki Nemaniča. Tokrat je slabo podal z glavo. Maroša je prišel do žoge, stekel proti vratom, toda njegov strel ni bil dovolj natančen. Pet minut pozneje je po podaji Edmilsona z desne strani poskusil Aljoša Matko, toda Florijan Raduha je bil na mestu, v 30. minuti pa je bil pravočasen v bloku Antolin, potem ko so sicer gostje pustili veliko prostora Svitu Sešlarju, ki je streljal z roba kazenskega prostora.

Mura je imela veliko priložnost za 3:0, na koncu pa se v Prekmurje vrača brez točk. Foto: www.alesfevzer.com
Mura je imela veliko priložnost za 3:0, na koncu pa se v Prekmurje vrača brez točk. Foto: www.alesfevzer.com

Odlično je Mura začela drugi polčas. V tretji minuti nadaljevanja je z desne v sredino podal Mato Miloš. Vizinger je prišel do žoge pred Rozmanom, ga obšel in pospravil žogo v mrežo. Takoj zatem so imeli gostje veliko priložnost za še povišanje vodstva. Diogo Bezerra je podal v sredino. Poskus Maroše je Rozman odbil, Vizinger je nato podal Edinu Julardžiji, ki pa je iz bližine zgrešil.

Hitro so Celjani preobrnili rezultat. V 62. minuti je Matko prodrl po desni strani. Poskusa Sešlarja in Iniga Efuarasa so Sobočani blokirali, nato pa je Kvesić zatresel mrežo. Tri minute pozneje si je lepo pripravil strel z roba kazenskega prostora, s posredovanjem pa se je izkazal Raduha. Gostujoči vratar je drugič žogo iz svoje mreže pobral v 69. minuti. Sešlar in Eguaras sta si po kotu dvakrat izmenjala žogo, po predložku jo je Raduha nespretno izpustil, Armandas Kučys pa jo je pospravil za njegov hrbet.

75. minuta je tekla, ko so državni prvaki povedli. Damjan Vuklišević je po podaji iz kota Sešlarja mrežo zatresel z glavo. Takoj zatem je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno z zelenice David Zec, vseeno pa so Celjani povišali prednost. V 80. minuti je Sešlar odvzel žogo Julardžiji, neodločen je bil Borna Proleta, in podal Matku, ki je bil uspešen za 4:2. Nemanič je potem podrl Filippa Tripija. Sprva je bil dosojen prosti strel, po posredovanju VAR-a pa enajstmetrovka, saj je bil prekršek storjen v kazenskem prostoru. Z bele točke je bil zanesljiv Maroša. Celjani so sicer dali še en gol, znova je bil uspešen Kučys, toda zaradi prepovedanega položaja je bil razveljavljen.

Zadetki s tekme Celje - Mura

Nafta namučila Olimpijo

Olimpija je iz Lendave prinesla tri točke, čeprav proti Nafti ni blestela. Premagala jo je drugič v sezoni, znova pa proti prekmurski ekipi ni prejela zadetka. Lendavčani sicer že na četrti tekmi zapored niso zatresli mreže, brez zmage pa tako ostajajo že skoraj dva meseca.

Že v uvodni minuti so zmaji ogrozili domača vrata. Nekdanjega vratarja Olimpije Žana Mauricia je preizkusil Raul Florucz, ki je v osmi minuti podal za edini gol na tekmi. Avstrijski nogometaš je popeljal žogo proti kazenskemu prostoru. Po desni strani je utekel Alex Blanco, ki mu je Florucz podal, Španec pa je z diagonalnim strelom dosegel svoj prvenec v Prvi ligi.

Olimpija je s sedmo zmago sezone ostala na prvem mestu. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je s sedmo zmago sezone ostala na prvem mestu. Foto: www.alesfevzer.com

V 15. minuti je Florucz za las zgrešil, 12 minut pozneje pa je po prodoru v kazenskem prostoru zadel prečko. Vmes je bilo vroče pred ljubljanskimi vrati, ko je v protinapad stekel Milan Klausz, a je še pred strelom z drsečim startom dobro posredoval Ahmet Muhamedbegović.
Pred koncem prvega dela je Matevža Vidovška z razdalje preizkusil Darko Hrka, ljubljanski vratar pa se je izkazal ob poskusu Zsomborja Kalnokija-Kisa, ki je streljal z dobrih 20 metrov. Predtem je na drugi strani iz bližine po preigravanju in podaji Florucza mimo streljal Pedro Lucas, zadetek Florucza pa je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Tudi v drugem polčasu so prvi zapretili gostje, ko je v 56. minuti z razdalje nevarno streljal David Sualehe, žoga pa je za las zgrešila cilj. Dve minuti zatem se je z izvrstnim posredovanjem po strelu Arona Dragonerja z glavo izkazal Vidovšek. Nafta je bila dejavnejša, a resneje ni ogrozila ljubljanskih vrat. Na drugi strani je bil Muhamedbegović v 83. minuti z glavo malce premalo natančen.

Zadetek s tekme Nafta 1903 - Olimpija

Sedem golov tudi v Kopru

Koper je imel do tega kroga najboljšo obrambo v ligi, saj je prejel le štiri zadetke, Primorje pa je prav tolikokrat zatreslo domačo mrežo na Bonifiki (3:4) ter vpisalo peto zmago sezone. Ajdovci so tekmo začeli odlično in v šesti minuti povedli, potem ko je po podaji z leve strani na drugi vratnici do žoge prišel Semir Smajlagić.

Za še večji šok so sinovi burje poskrbeli že v deveti minuti, ko je po protinapadu s 15 metrov po novi podaji Matica Zavnika zadel Domagoj Babin. Omar El Manssouri je v 20. minuti sprožil prvi koprski strel, a je bil ta nenatančen, boljši je bil poskus z volejem Harisa Dedića na drugi strani v 23. minuti, vendar je bil na mestu Metod Jurhar.

Gašper Tratnik je moral pri Primorju prvič posredovati v 24. minuti, tudi takrat ni imel težkega dela, a predtem je žoga v roko zadela Gašperja Petka, nakar je Dejan Balažič pokazal na belo točko. Petar Petriško je v 27. minuti zanesljivo izvedel enajstmetrovko za 1:2. Denis Popović je imel v 36. minuti na voljo prosti strel z roba kazenskega prostora in namučil Tratnika. V 41. minuti pa je Primorje znova povečalo prednost, Smajlagić je še enkrat dokazal, da se letos izvrstno znajde v kazenskem prostoru, ko je v mrežo preusmeril žogo za svoj šesti gol sezone.

V prvi minuti drugega polčasa je ajdovska ekipa vodila že s 4:1, ko je po številnih odbojih z volejem z desetih metrov zadel Gašper Petek. Koprčani so nato prišli do nekaj strelov, ki pa jih je imel Tratnik pod nadzorom, tudi Primorje pa bi kaj lahko še povečalo naskok.

Varovanci Oliverja Bogatinova so v 82. minuti le zmanjšali zaostanek po golu Isaaca Matonda. Zaključni pritisk Koprčanov je prinesel še en zadetek, Tomi Jurić je namreč v tretji minuti dodatka zadel za končnih 3:4.


PRVA LIGA TELEMACH, 12. KROG

CELJE – MURA 4:3 (0:1)
1420; Kvesić 63., Kučys 69., Vuklišević 75., Matko 80.; Vizinger 8., 48., Maroša 86./11-m
RK: Zec 77./Celje

NAFTA 1903 – OLIMPIJA 0:1 (0:1)
1300; Blanco 8.

KOPER – PRIMORJE 3:4 (1:3)
400; Petriško 27./11-m, Matondo 83., Jurić 93.; Smajlagić 6., 41., Babin 10., Petek 47.

Nedelja ob 15.00:
BRAVO – MARIBOR
(v spodnji Šiški)

Ob 17.30:
DOMŽALE – KALCER RADOMLJE