Foto: AdobeStock
Foto: AdobeStock

Hladna predjed za toplo dobrodošlico

Druženje ob praznično pogrnjeni mizi otvorite s hladno predjedjo. Predlagamo SPAR Premium kruh Hiše Denk chefa Gregorja Vračka, ki je izdelan iz štirih vrst slovenske moke: pšenične bele, pšenične, polnozrnate in pirine polbele moke, ter ječmenovih kosmičev. Vzhajan je z drožmi, brez kvasa, in ima bogat domač okus. Postrezite ga z nečim svežim in spomladanskim, na primer s čemaževim namazom, ki ga zelo preprosto zmešate iz čemaževih listov, kisle smetane, navadnega jogurta, nepasirane skute, olivnega olja in začimb.

SPAR Premium kruh Hiše Denk. Foto: Spar Slovenija
SPAR Premium kruh Hiše Denk. Foto: Spar Slovenija

Glavna zvezda praznično pogrnjene mize

Na mizi, ki se šibi pod težo velikonočnih dobrot, nikakor ne smejo manjkati kakovostni kosi mesa. Poleg šunke naj bo središče vaših dobrot SPAR Premium jagenjček chefa Gregorja Vračka. Meso je marinirano s chefovimi začimbami ter kuhano po metodi sous vide, kar pomeni, da se kuha 12 ur v vakuumu pri 72 °C. Ravno zato je tako mehko, sočno in aromatično, njegova priprava pa povsem preprosta.

Kot prilogo lahko k jagenjčku postrežete na primer pečen krompir z zeliščnim namazom po receptu chefa Vračka. Zeliščni namaz hitro in preprosto pripravite iz skute, limoninega soka, sladkorja, redkvic, olivnega olja in začimb. Tako bo gurmanski užitek popoln!

SPAR Premium jagenjček. Foto: OSpar Slovenija
SPAR Premium jagenjček. Foto: OSpar Slovenija

Izbor sladkih mojstrovin za vrhunski zaključek

Colomba

Ste že slišali za colombo? Gre za tradicionalno italijansko velikonočno sladico v obliki golobice, ki simbolizira mir in upanje. Chef Uroš Fakuč je pripravil SPAR Premium chefovo colombo. Ta ročno izdelana poslastica je obogatena s koščki belgijske čokolade in celimi mandlji ter prelita z mandljevo glazuro. Pustite se očarati njeni rahli in nežni teksturi ter aromatičnemu in bogatemu okusu.

Buhteljni

Prikličite nostalgijo s SPAR Premium buhteljni po receptu chefa Uroša Štefelina. Njihovo testo je pripravljeno z maslom, zato se kar topijo v ustih. Navdušili vas bodo tudi s svojo rahlo, mehko in puhasto strukturo ter obilico mareličnega polnila s 65 % sadja ali slivovega polnila s 75 % sadja. Izdelani so ročno, v manjši butični pekarni, kar jim daje pridih domačnosti in nostalgije.

Tiramisu

Rahel, kremast in slasten – to je SPAR Premium chefov tiramisu chefa Uroša Fakuča. Ta svetovno znana sladica, ki je izdelana na italijanski način, je sestavljena iz kremastega mascarponeja in rahlih savoiardi piškotov, pripravljena pa je ročno v Slaščičarni SPAR. Vaši gostje se ji ne bodo mogli upreti!

SPAR Premium chefov tiramisu, buhteljni in chefova colomba. Foto: Spar Slovenija
SPAR Premium chefov tiramisu, buhteljni in chefova colomba. Foto: Spar Slovenija

Privoščite si najboljše za praznike

Velikonočni jedilnik je znan! Vaši gostje bodo uživali v novih specialitetah slovenskih chefov z Michelinovo zvezdico. Gregor Vračko, Uroš Štefelin in Uroš Fakuč skrbijo, da je vsak obrok, ki ga postrežete, nekaj posebnega. Njihove dobrote poiščite v liniji izdelkov SPAR Premium, ki jo najdete v trgovinah SPAR in INTERSPAR, ter poskrbite za nepozabno kulinarično izkušnjo!

Privoščite si specialitete, ki jih pod znamko SPAR Premium pripravljajo chefi z Michelinovo zvezdico. Foto: Spar Slovenija
Privoščite si specialitete, ki jih pod znamko SPAR Premium pripravljajo chefi z Michelinovo zvezdico. Foto: Spar Slovenija