V naslednjih vrsticah smo zato za vas zbrali ključne nasvete in priporočila, na kaj vse biti pozorni pri nakupu ležišča, na katerem bosta spali dve osebi in kako izbrati najbolj primerno vzmetnico ravno za vaju.

Naj bo vaša naslednja vzmetnica 180x200 cm najboljša možna naložba v dober in zdrav spanec.

Foto: ZzZ Concept d.o.o.
Foto: ZzZ Concept d.o.o.

1. Upoštevajte različne potrebe in preference obeh partnerjev

Partnerja imata lahko različne potrebe in preference glede trdote, višine, podpore, materialov vzmetnice ipd. zato partnerjem vedno priporočamo nakup vzmetnic s 7-conskim žepkastim vzmetenjem Prednost žepkastih vzmetnic je v tem, da je vsaka vzmet ovita v lasten tekstilni žep, kar omogoča minimalen prenos gibanja in optimalno prilagoditev telesu in preferencam vsakega partnerja.

2. Trdota vzmetnice

Pri izbiri trdote vzmetnice je pomembno, da uskladite preference in potrebe obeh partnerjev.
V kolikor so preference podobne, bo obema ustrezala tudi enaka trdota. Če so preference različne, se pari večinoma odločajo za srednje trde 7-conske žepkaste vzmetnice, ki ponujajo kompromis med mehko in trdo podporo.
Srednje trde vzmetnice so tudi sicer najpogostejša izbira, saj zagotavljajo dovolj podpore za hrbtenico in hkrati nudijo tudi zelo udoben spanec.
Na izbiro pravilne trdote vzmetnice pa vpliva tudi položaj spanca in teža posameznika.

Kako na izbiro prave trdote vpliva položaj spanca?

Položaj v katerem spimo ima velikokrat odločilen pomen na izbiro ležišča:

  • Spanje na boku: Ljudje najpogosteje spimo na boku, za kar so najbolj primerne mehke in srednje trde vzmetnice.
  • Spanje na trebuhu: Za vse, ki radi spimo na trebuhu, so najbolj priporočljive trše vzmetnice.
  • Za posameznike, ki najraje spimo na hrbtu, ali se veliko premikamo med spanjem in spreminjamo položaje, pa so najbolj primerne srednje trde vzmetnice.

Kako na izbiro prave trdote vpliva teža posameznika?

  • Mehke vzmetnice so primerne predvsem za lažje posameznike, mladostnike otroke.
  • Trše vzmetnice priporočamo predvsem posameznikom z večjo telesno težo.

3. Podpora in udobje

Vzmetnica mora nuditi optimalno podporo hrbtenici in telesu, kar preprečuje bolečine in omogoča sprostitev mišic med spanjem. To nalogo najbolje opravljajo vzmetnice, ki vsebujejo napredno tehnologijo 7-conskega žepkastega vzmetenja, plasti pene, lateksa, ipd.

4. Minimalen prenos gibanja

Če se vaš partner pogosto premika med spanjem, je pomembno, da izberete vzmetnico, ki zmanjša prenos gibanja. Najbolj primerna izbira v takem primeru so ravno tako vzmetnice s 7-conskim žepkastim vzmetenjem, kjer vsaka vzmet deluje neodvisno od ostalih in tako zmanjša motnje med spanjem.

5. Temperaturna regulacija (termo-regulacija)

Za zdrav in dober spanec je pomembno, da vzmetnica omogoča dobro zračnost in ohranja prijetno temperaturo med spanjem. Če imate s partnerjem radi različne temperature pri spancu, je ključno, da izberete vzmetnico, ki omogoča dobro termo-regulacijo, da se vi ali vaš partner ne boste pregrevali oz. da vaju ne bo zeblo. Če ste na temperaturo med spanjem še posebej občutljivi, priporočamo nakup vzmetnic, ki vsebujejo plasti za termo-regulacijo iz naravnih materialov.

6. Velikost vzmetnice

Vzmetnica mora biti dovolj velika in dolga za oba uporabnika. V kolikor vam prostor dovoljuje, parom vedno svetujemo nakup vzmetnice velikosti vsaj 180x200 cm, kar je tudi sicer najbolj prodajana dimenzija vzmetnic za pare.

Sicer pa velja, da mora biti vzmetnica vsaj 10 cm daljša od višje osebe. V kolikor se oba partnerja izredno veliko premikata med spanjem, je včasih smiselno razmisliti tudi o širši vzmetnici.

7. Višina vzmetnice

Višja ležišča priporočamo predvsem osebam z višjo telesno težo ter osebam, ki za kvaliteten spanec potrebujejo več udobja.

Kje kupiti najboljšo vzmetnico za pare pri nas?

Pri nakupu vzmetnice za pare je pomembno izbrati zanesljivega ponudnika, ki ponuja visokokakovostne vzmetnice in odlično storitev za stranke, ter prodaja vzmetnice in različice vzmetnic, ki ustrezajo zgoraj naštetim kriterijem, ter vašim preferencam.

Ena od možnosti, in verjetno tudi najboljša izbira ta trenutek v Sloveniji, so vzmetnice podjetja Swiss+Bed.

Swiss+Bed vzmetnice so zasnovane za zagotavljanje najboljšega možnega spanca po dostopni ceni. Vsebujejo napredno tehnologijo 7-conskega žepkastega vzmetenja, plasti pene, lateksa, AirFlow tehnologijo zračenja, plast ki omogoča termo-regulacijo in naravnih materialov, in še mnogo več.

Pri Swiss+Bed izdelujejo in prodajajo različne modele vzmetnic, ki ustrezajo različnim potrebam in preferencam posameznika. Vsa ležišča so na voljo v vseh standardnih in nadstandardnih dimenzijah. Za vse, ki imate povsem edinstvene želje ali preference, pa izdelujejo tudi vzmetnice po naročilu.

Vse modele vzmetnic je mogoče dobiti v vseh trdotah.

Poleg različnih trdot in višin imajo na voljo tudi vzmetnico Tour Noir, ki je namenjena posameznikom, težjim od 110 kg.

Da se v svoji odločitvi počutite popolnoma varne, vam Swiss+Bed omogoča tudi 180 dni preizkusa vzmetnice, kar pomeni, da lahko vzmetnico preizkusite v udobju svojega doma in se prepričate, ali vam ustreza. Če v 180 nočeh ugotovite, da vam vzmetnica ne ustreza, jo lahko brezplačno zamenjate.

Swiss+Bed spalni salon se nahaja na Brnčičevi 39 v Ljubljani. Njihovi izkušeni svetovalci vam bodo s svojo strokovnostjo in izkušnjami pomagali izbrati idealno vzmetnico za vas in vašega partnerja.