Z rešitvami, ki jih ponuja GEN-I Sonce, lahko vsakdo prispeva k zeleni prihodnosti, hkrati pa uživa v občutnih finančnih prihrankih.

Foto: GEN-I Sonce
Foto: GEN-I Sonce

Celovita samooskrba na ključ z GEN-I Sonce

GEN-I Sonce ponuja celovito samooskrbo s sončnimi elektrarnami na ključ, kar pomeni, da je v postopek in pogodbeno ceno vključeno vse, od začetnega svetovanja do končne montaže, vključno s pridobivanji soglasij ter urejanjem dokumentacije. V ponudbi GEN-I Sonce ponujajo produkta sončne elektrarne in sončne elektrarne s hranilnikom energije. Odlikujejo jih strokovna izvedba, dolgoročna podpora in certificirana kakovost, ki jo dokazujejo s pridobljenimi ISO certifikati. Vse, kar morate storiti, je, da oddate povpraševanje, nato pa se lahko prepustite njihovi ekipi strokovnjakov, ki bodo poskrbeli za vse potrebno – od načrtovanja do montaže.

Foto: GEN-I Sonce
Foto: GEN-I Sonce

Izkoristite najvišje subvencije za samooskrbo v zgodovini

Poleg celovite samooskrbe in kakovostne izvedbe je ena od ključnih prednosti naložbe v sončno elektrarno z GEN-I Sonce tudi možnost pridobitve nepovratnih finančnih spodbud. Borzen nudi finančne spodbude za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov, kar vključuje tudi sončne elektrarne z ali brez hranilnikov energije po novi zakonodajni shemi. V okviru storitve na ključ GEN-I Sonce vsem strankam uredi dokumentacijo in prijavo ter zagotovi ustrezno subvencijo za njihovo investicijo. Te subvencije bistveno zmanjšujejo začetne stroške investicije, s čimer postane postavitev sončne elektrarne še bolj dostopna.

Borzen trenutno ponuja subvencije v višini:

  • 675 EUR za 1 kW inštalirane nazivne električne moči naprave za samooskrbo z električno energijo z baterijskim hranilnikom elekctrične energije, vendar ne več kot 40 % upravičenih stroškov naložbe.
  • 250 EUR za 1 kW inštalirane nazivne električne moči naprave za samooskrbo z električno energijo brez baterijskega hranilnika električne energije, vendar ne več kot 25 % upravičenih stroškov naložbe.
Foto: GEN-I Sonce
Foto: GEN-I Sonce

Te finančne spodbude so še posebej ugodne za tiste, ki se odločijo za sončno elektrarno s hranilnikom energije, saj višji znesek subvencije zmanjšuje razlike v začetnih stroških v primerjavi s klasičnimi sončnimi elektrarnami. Subvencije tako omogočajo večjo dostopnost naprednih rešitev za samooskrbo in večjo energetsko neodvisnost gospodinjstev.

S pomočjo teh nepovratnih sredstev lahko občutno zmanjšate začetne stroške investicije, kar pomeni, da je vračilna doba naložbe še krajša. To je še ena od prednosti, ki jo prinaša odločitev za sončno elektrarno z GEN-I Sonce – poleg prihrankov na računih za elektriko in neodvisnosti od nihanja cen na energetskih trgih. Postavitev sončne elektrarne s pomočjo GEN-I Sonce in subvencij Borzena je tako finančno in okoljsko smiselna odločitev za vsako gospodinjstvo.

Najboljšo izbiro predstavlja sončna elektrarna s hranilnikom energije

V preteklosti je pri sistemu NET metering omrežje delovalo kot hranilnik energije. Presežna energija, ki jo je vaša sončna elektrarna proizvedla, je bila brezplačno oddana v omrežje. Ko ste jo kasneje potrebovali, ste energijo pridobili nazaj iz omrežja. Ta način delovanja je omogočal enostavno upravljanje s presežki in potrebami po energiji, saj je omrežje delovalo kot neke vrste "virtualna baterija".

Po zaključku sistema NET metering, v ospredje novega modela samooskrbe prihajajo baterijski hranilniki električne energije, prevzemajoč vlogo, ki jo je prej predstavljalo omrežje. Sedaj, ko sončna elektrarna proizvaja električno energijo, se lahko ta porabi neposredno v gospodinjstvu ali podjetju, ko pa sončna elektrarna proizvede več energije, kot je trenutno potrebujete, se presežek shrani v baterijski hranilnik za kasnejšo uporabo. Ko je baterija polna, vaša sončna elektrarna pa še vedno proizvaja električno energijo, pa pride v ospredje nov, edinstven model samooskrbe GEN-I, ki to presežno električno energijo od vas odkupi, vi pa avtomatično prejmete dobropis na vašem mesečnem računu za elektriko. Ko sonce zaide ali ko je potreba po električni energiji večja od trenutne proizvodnje sončne elektrarne, se enostavno uporabi shranjena energija iz baterijskega hranilnika.

Z nastopom novega tarifnega sistema bo hranilnik omogočal manjše stroške za električno energijo, saj boste energijo jemali iz omrežja, ko bo cenejša, torej v nočnih blokih in v nizkih dnevnih tarifah. V konicah povpraševanja, ko bo energija iz omrežja dražja, pa boste koristili shranjeno energijo iz hranilnika.

Po postavitvi sončne elektrarne s hranilnikom energije bodo na vaši mesečni položnici v večini mesecev (toplejši meseci) obračunani samo še strošek mesečnega nadomestila, obračunske moči in prispevka SPTE in OVE. Na ta način bodo vaši prihranki kar najvišji.

Povprečna vračilna doba za sončno elektrarno glede na izbrano moč elektrarne, izračunana na porabo energije z in brez uporabe toplotne črpalke:

Foto: GEN-I Sonce
Foto: GEN-I Sonce

Povprečna vračilna doba za sončno elektrarno s primernim hranilnikom kapacitete 9,2 kWh glede na izbrano moč elektrarne, izračunana na porabo energije z in brez uporabe toplotne črpalke:

Foto: GEN-I Sonce
Foto: GEN-I Sonce

Hranilnik energije reši problem soglasij za priključitev z omejeno močjo sončne elektrarne

Zahvaljujoč sončnim elektrarnam s hranilnikom energije lahko zdaj vsi, ki ste v preteklosti pridobili soglasje za priključitev z omejeno močjo, uresničite svojo potrebe in želje ter postanete samooskrbni. Ena od ključnih prednosti sončne elektrarne s hranilnikom je namreč shranjevanje proizvedene energije, kar zmanjšuje preobremenjenost omrežja. Slednje je glavni razlog za večino zavrnjenih soglasij za priključitev sončnih elektrarn s potrebno močjo širom Slovenije, saj je trenutno distribucijsko omrežje prešibko za takšno število samooskrbnih enot. Hranilnik energije tako s konkretno rešitvijo naslavlja problematiko soglasij za priključitev z omejeno močjo sončnih elektrarn in vam omogoča, da v celoti postanete samooskrbni in zadovoljite vse vaše potrebe po energiji.

Investicija v sončne elektrarne z rešitvami GEN-I Sonce je finančno privlačna in trajnostna odločitev. S celovito samooskrbo, subvencijami Borzena in novim modelom odkupa viškov električne energije, se vračilna doba investicije še dodatno skrajša. Različni modeli samooskrbe omogočajo prilagodljivost glede na potrebe in možnosti posameznikov, kar pomeni, da je sončna energija dostopna vsem. Postavite sončno elektrarno in prispevajte k zeleni prihodnosti, medtem ko uživate v finančnih prihrankih in neodvisnosti od cen električne energije.

Foto: GEN-I Sonce
Foto: GEN-I Sonce