Foto: Spar Slovenija
Foto: Spar Slovenija

Če lahko nekatera med njimi kdaj pa kdaj izpustimo, pa so druga neizbežna. Izbrali smo tri najbolj pogosta gospodinjska opravila, ki jim ne moremo ubežati. V nadaljevanju preberite trike, kako jih narediti učinkovitejša, pa tudi cenovno ugodnejša.

Odstranjevanje madežev

Odstranjevanje madežev je za večino ljudi najmanj priljubljen gospodinjski opravek. Ne le, da vzame kar nekaj časa in energije, temveč tudi ne prinese vedno želenih rezultatov.

Imate težave z madeži na preprogi? Uporabite kis za vlaganje in likalnik! Zmešajte kis in vodo v razmerju 1:2 ter raztopino nalijte v stekleničko z razpršilcem. S to mešanico poškropite madež na preprogi, čez položite vlažno krpo ter jo polikajte z likalnikom, ki ste ga nastavili na paro. Visoka temperatura bo pripomogla, da se bo umazanija s preproge ujela na krpo. Preden se lotite tovrstnega čiščenja, preverite obstojnost barv na preprogi tako, da metodo najprej preizkusite na manjši in manj opazni površini preproge.

Se sprašujete, kako očistiti površine in predmete? Uporabite dezinfekcijske krpe, s katerimi bo delo opravljeno hitro, preprosto ter predvsem učinkovito.

Čiščenje in pomivanje bosta še lažja s kakovostnimi in učinkovitimi izdelki za čiščenje Splendid po odličnih cenah. Sparova linija Splendid obsega več kot 70 izdelkov, med katerimi boste našli čistila in pripomočke za dom, izdelke za ročno in strojno pomivanje posode, pranje perila ter celo čiščenje čevljev. Preizkusite pa tudi linijo čistil Splendid Nature, ki s svojimi naravnimi sestavinami poskrbijo za manjše onesnaževanje okolja.

Pranje perila je lahko učinkovitejše in cenovno ugodno. Foto: Spar Slovenija
Pranje perila je lahko učinkovitejše in cenovno ugodno. Foto: Spar Slovenija

Pranje perila

Pranje perila je včasih videti kot neskončen cikel pranja, sušenja in zlaganja oblačil. Potem pa so tu še madeži, s katerimi se borite, in nekatere druge zagate, v katerih se lahko znajdete.

Ali imajo tudi vaša oblačila, še posebej športna, po pranju zelo neprijeten, zatohel vonj? To težavo lahko odpravite! Skodelico sode bikarbone raztopite v dveh litrih mlačne vode ter v raztopino potopite posamezna oblačila. Na predelih oblačil, kjer se nabira največ znoja (na primer pod pazduhami), nežno podrgnite. Oblačila naj se namakajo vsaj 3 ure, še bolje pa kar čez noč. Nato jih operite kot običajno. To bo nevtraliziralo vonjave, zato bodo oblačila spet dišala po svežem.

Se vam je vaše najljubše oblačilo med pranjem skrčilo? Obstaja rešitev, ki deluje v večini primerov! Potrebujete le balzam za lase. V škaf nalijte mlačno vodo in ji primešajte za jedilno žlico balzama za lase. V to mešanico za 15 do 30 minut potopite oblačilo, nato pa ga nežno raztegnite na prvotno velikost ter počakajte, da se posuši. Ta rešitev je primerna za oblačila iz naravnih materialov, kot sta bombaž in volna.

Da bodo vaša oblačila čista in dišeča, si priskrbite kakovosten pralni prašek in mehčalec za perilo, kot so izdelki iz linije SPAR Super. V liniji boste našli različne vrste univerzalnih in tekočih detergentov ter mehčalcev, pa tudi izdelke za ročno pomivanje posode. Linijo odlikujejo raznovrstnost pralnih sredstev, raznolikost vonjev ter ugodne cene.

Nakupovanje je lahko prijetnejše in cenovno ugodno. Foto: Spar Slovenija
Nakupovanje je lahko prijetnejše in cenovno ugodno. Foto: Spar Slovenija

Nakupovanje

Nakupovanje je za mnoge precej stresno in zamudno opravilo, pri katerem trpi denarnica. Si želite, da bi bilo prijetnejše, hitrejše in predvsem cenovno bolj ugodno? Potem sledite tem 5 nasvetom.

  1. Načrtujte obroke, v trgovino pa se vedno odpravite s seznamom.
  2. Nakupujte zgolj v eni trgovini, kjer vam ponujajo vse, kar potrebujete. Kupujte izdelke trgovinskih blagovnih znamk, s čimer boste prihranili kar nekaj denarja.
  3. Spremljajte akcije in kupone ugodnosti
  4. Stvari, ki jih redno uporabljate oziroma hitro porabite, na primer žepne robčke, kuhinjske brisačke in toaletni papir, kupujte na zalogo, takrat, ko so v akciji.
  5. Če se vam zdi, da vam nakupovanje kljub vsemu vzame preveč časa, nakupujte iz naslanjača oziroma v spletni trgovini, kot je SPAR ONLINE. Na ta način boste kupili le tisto, kar potrebujete, pri tem pa prihranili tako čas kot denar.
Foto: Spar Slovenija
Foto: Spar Slovenija

Ne šparajte življenja, raje prišparajte v Sparu

Zakaj bi sprejemali kompromise pri kakovosti v zameno za ugodno ceno? Uživajte v čudovitih trenutkih, ki vam jih podarja življenje, ugoden nakup pa prepustite Sparu, kjer najdete širok nabor kakovostnih izdelkov po ugodnih cenah! Poiščite jih v pestri ponudbi Sparovih lastnih znamk. Na primer kakovostna znamka SPAR, ki zagotavlja odlično razmerje med kakovostjo in ceno, ter S-Budget, kjer najdete izdelke s preverjeno kakovostjo in diskontnimi cenami. Tako na enem mestu dobite vse, kar potrebujete – od širokega nabora prehranskih izdelkov, do malenkosti, kot so hlačne nogavice.

V Sparu vas vedno čakajo ugodne cene. Na voljo pa so vam tudi številne ugodnosti, ki jih lahko izkoristite vsak teden. Med drugimi lahko od ponedeljka do četrtka unovčite kupon za 25 % popusta na en izdelek po lastni izbiri* ter ob petkih in sobotah kupon za 10 % popusta na celoten nakup ob nakupu nad 30 €*. Ostale ugodnosti preverite v Sparovih aktualnih letakih.


*Cena velja s SPAR plus kartico.