SEO članki usmerjajo promet na spletno stran preko različnih kanalov. Težava pa nastane, ko veliko ljudi ne zna napisati člankov, ki bi resnično navdušili uporabnike. Morda ste pravkar napisali članek in menite, da je dober. Pa je dovolj dober, da se lahko kosa z milijoni drugih člankov v Googlovem indeksu na isto temo? Konec koncev, želite, da vas uporabniki najdejo, ko iščejo po ključnih besedah, povezanih z vašo dejavnostjo, kajne?

Foto: Web Center
Foto: Web Center

Če ne dosegate želenega obiska na spletni strani ali pa vas sploh ni moč najti v iskalnikih, sta potrebna SEO optimizacija in pisanje optimiziranih člankov. Tako boste pomagali svoji spletni strani bolje tekmovati med rezultati iskanja. Kadar v svojih vsebinah in besedilih uporabljate specifične ključne besede, Googlu sporočate, da je vaša vsebina bolj relevantna za poizvedbo iskalca kot vsebina vaše konkurence.

Kaj je SEO članek?

SEO članki se razlikujejo od drugih vrst vsebin na spletnih straneh. Medtem ko imajo lahko določene podobnosti z drugimi vrstami člankov, so SEO članki zasnovani predvsem za izboljšanje prepoznavnosti ključnih besed vaše dejavnosti v Googlu. SEO članki so objavljeni kot samostojne strani z edinstvenim URL-jem. Optimizirani članki kot so blogi ali objave, izobražujejo, obveščajo ali zabavajo vašo ciljno skupino z uporabo strokovnega znanja in kakovostnih informacij. Z ustrezno optimizacijo za iskalnike imate večjo možnost, da se vaša vsebina pojavi na prvi strani iskalnih rezultatov.

Zakaj optimizirati članke?

Spletna vsebina je ključni razlog, zakaj obstajajo iskalniki kot je Google. Spletne strani in članki so tisto, kar iskalniki shranjujejo v svoj indeks. Ko nekdo opravi iskanje, Google analizira njegovo poizvedbo in poišče vsebine, ki se najbolje ujemajo z najpomembnejšimi indeksiranimi elementi. Brez teh spletnih strani Google ne bi imel ničesar, kar bi lahko prikazal uporabnikom. Vidnost vaših spletnih strani in člankov v iskalnikih pozitivno vpliva na vaš promet. Googlov algoritem postaja vse bolj napreden, a še vedno potrebuje pomoč pri razumevanju vsebine. SEO članki pomagajo iskalnikom bolje razumeti temo vaše strani, kar povečuje možnost, da bo vaša vsebina ocenjena kot pomembna in se pojavila na prvi strani rezultatov iskanja.

Krepitev avtoritete in zaupanja

Google daje prednost spletnim stranem, ki ponujajo uporabno in strokovno vsebino. Pisanje optimiziranih člankov je ključno za pridobivanje zaupanja obiskovalcev in iskalnikov, saj prikazuje vašo avtoriteto na določenem področju. SEO članki prispevajo k pozitivnim izkušnjam obiskovalcev vaše strani. Kakovostna vsebina ne samo da privablja uporabnike, ampak jih tudi spodbuja, da ostanejo dlje, raziskujejo druge strani in opravijo želene akcije. Ustvarjanje prepričljive in uporabne vsebine je bistveno za povečanje ugleda vaše spletne strani, kar lahko vodi do več delitev na družbenih omrežjih in priporočil.

Optimizirani članki vam omogočajo boljšo vidnost in doseganje uporabnikov. S preučevanjem najbolje uvrščenih vsebin in razumevanjem optimizacije lahko prehitite svojo konkurenco v iskalnih rezultatih ter pritegnete več obiskovalcev na svojo spletno stran.

Priprava na pisanje optimiziranih člankov

Pri pisanju optimiziranih člankov za spletno stran potrebujete dve ključni stvari: osebo, ki je vešča pisanja in ki ve kaj je SEO optimizacija in SEO orodja, ki nudijo potrebne podatke za optimizacijo vsebine. Prvi korak pri pisanju optimiziranega članka je določitev osnovnih specifikacij. To vključuje temo, ciljne ključne besede, meta naslov, meta opis in URL. Ustvarite tabelo z vsemi ključnimi podrobnostmi za novo vsebino, ki vam bo pomagala organizirati elemente članka, še preden začnete s pisanjem. Google daje prednost kakovostnim in strokovno napisanih vsebinam na prvi strani rezultatov iskanja. Pomembno je, da razumete, da Google želi zadovoljiti svoje uporabnike z relevantnimi rezultati iskanja. Kakovostna vsebina ne le, da zadovolji vaše občinstvo, ampak vam lahko prinese tudi želeno konverzijo, kar je koristno za obe strani.

Najem strokovnjaka za pisanje

Preden se lotite pisanja članka, premislite, kdo bo to delo najbolje opravil. Če ste strokovnjak na določenem področju, a niste prepričani v svoje sposobnosti, raje najemite nekoga z izkušnjami v pisanju optimiziranih člankov. Ta oseba mora znati strateško uporabiti ključne besede in vključiti hiperpovezave do zunanjih virov. Prepričajte se, da vsebino na vaši spletni strani ustvarjajo ali urejajo strokovnjaki, saj uporabniki cenijo dobro napisano in lahko sledljivo vsebino. Kakovostna vsebina ne dopušča slovničnih napak, zato je pomembno, da je delo prepustite osebi, ki ji zaupate

SEO optimizacija spletnih strani

V podjetju Web Center smo eno izmed vodilnih podjetji na področju SEO optimizacije, kar dokazuje naše uspešno sodelovanje z mnogimi podjetji. Naše prilagojene rešitve, bodisi za optimizacijo spletne trgovine bodisi za izdelavo spletnih strani na WordPress platformi, so pomagale številnim podjetjem izboljšati njihovo spletno prisotnost in doseči višje pozicije v iskalnikih. Več o optimizaciji, si lahko preberete v članku Kaj je SEO.

Foto: Web center
Foto: Web center

Za podjetje Feelrooty smo izvedli optimizacijo spletne strani za ključno besedo resasti bradovec. Resasti bradovec, znan tudi kot Lion's mane, z znanstvenim imenom Hericium erinaceus, je užitna in zdravilna goba iz družine Hericiaceae. V tradicionalni kitajski medicini so resasti bradovec uporabljali za zdravljenje različnih težav, vključno s prebavnimi motnjami, vnetji in živčnimi motnjami. Na Japonskem je bil uporabljen za izboljšanje kognitivnih funkcij in spodbujanje zdravja možganov. Ta goba je cenjena zaradi svojih adaptogenih lastnosti, kar pomeni, da pomaga telesu prilagoditi se na stres in obnoviti ravnovesje.

Podjetje Zamba je zahvaljujoč naši optimizaciji uspešno izboljšalo svojo spletno stran za ključno besedo veterina Celje. Ciljna optimizacija je omogočila, da je njihova veterinarska storitev zdaj med prvimi zadetki v iskalnikih, kar je privedlo do večjega števila strank in povečane prepoznavnosti njihove klinike. V veterinarski ambulanti Zamba zagotavljamo obsežen spekter storitev za vaše ljubljenčke, sledimo najnovejšim znanstvenim smernicam in skrbimo, da vaša žival prejme najboljšo možno oskrbo. Pri nas je vsak obisk prijazen in strokoven, kar zagotavlja, da je vaša žival vedno v varnih rokah.

Apartmaji Sonce Izola so s pomočjo naše optimizacije izboljšali svojo spletno stran za ključno besedo privat apartmaji Izola. Rezultat optimizacije je povečana vidnost njihove ponudbe nastanitev, kar turistom olajša iskanje in rezervacijo apartmajev v prelepem obmorskem mestu Izola. Nastanitev Sonce se nahaja v Izoli, le 7 minut hoje od priljubljene plaže Svetilnik in 12 minut hoje do plaže Delfinček, ter ponuja lep razgled na mesto. Apartma se nahaja v drugem nadstropju prenovljene kamnite meščanske hiše v osrčju Izole, kar omogoča popolno doživetje mestnega utripa. V apartmaju boste našli vse potrebne pripomočke za udobno bivanje.

Za podjetje Evino smo izvedli optimizacijo spletne strani za ključno besedo Movia. Movia predstavlja več kot le blagovno znamko - to je način življenja, ki združuje odličnost vina, čistost narave in pristnost ustvarjalca. Movia ni le oznaka za vinograd in vinsko klet na meji med Slovenijo in Italijo, temveč je simbol veličastnosti in čistosti v svetu vin.

Podjetje Patris, ki ponuja različne teste, je s pomočjo SEO optimizacije izboljšalo pozicijo svoje spletne strani za ključno besedo hcg bluttest. Krvni test nosečnosti omogoča zgodnje in natančno ugotavljanje nosečnosti. Ta test zaznava nosečniški hormon v krvi, kar pomeni, da je natančnejši od običajnih urinskih testov. Krvni vzorec se odvzame s prsta, kar omogoča hitro in enostavno preverjanje brez obiska pri zdravniku.

Foto: Web center
Foto: Web center

Potrebujete pomoč pri SEO optimizaciji? Stopite v stik z nami!

Za brezplačno analizo vašega obstoječega stanja stopite v stik z nami na info@web-center.si ali na 041-201-730.