Ponedeljkovo neurje je največ škode povzročilo v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Moj splet (uporabnik kavalino)
Ponedeljkovo neurje je največ škode povzročilo v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Moj splet (uporabnik kavalino)

Toča je padala predvsem na območju Kranja, Brnika, Medvod, Kamnika in Ljubljane, nevihta pa se je iznad severozahodne Slovenije pomikala nad osrednji in jugovzhodni del Slovenije. Poglejmo, kakšno škodo je povzročila.

Največ nevšečnosti v Ljubljani
V Bistrici pri Tržiču je na Cesti Marie aux Mines voda zalila pisarniške prostore, v naselju Voklo v občini Šenčur prostore štirih objektov, v Šmartnem pri Litiji pa prepuste ob cesti. V Vodicah je pri kulturnem domu podrlo lipo, ki je padla na parkiran avtomobil, v Povodju je neurje razkrillo streho, največ nevšečnosti pa je bilo v prestolnici.

V Ljubljani je namreč padala toča s premerom več centimetrov. Veter je razkrival strehe v Vižmarjih, v Mednem in na Tacenski cesti, toča pa je poškodovala streho stanovanjske hiše na Koželjevi cesti in več vozil.

Gmotno škodo zdaj še težko ocenjevati
V Zavarovalnici Triglav so pojasnili, da je neurje najbolj prizadelo severni del glavnega mesta, predvsem Šiško, Jarše, Ljubljano Polje in okolico BTC-ja. Kot so dodali, je gmotno škodo zdaj še težko ocenjevati, pričakujejo pa veliko število prijav nastale škode na avtomobilih. Zavarovance pri tem pozivajo, naj poškodbe prijavijo na telefonski številki 080 2864 ali 080 555 555; preko spletne strani https://www.triglav.si/ ali preko zavarovalnih zastopnikov. Poudarjajo tudi, da ni treba hiteti, ker bodo upoštevali prijave še nekaj dni po dogodku.

V zavarovalnicah sicer pravijo, da bodo imeli prednost pri popravilu tisti avtomobili, ki so utrpeli škodo na steklih in avtomobilskih svetilih. Škode bodo izplačali v najkrajšem času po prejemu vse potrebne dokumentacije.

V nadaljevanju objavljamo videoposnetka ponedeljkovega neurja, ki so jih na MMC-jev Moj splet naložili uporabniki Janez Platise, supaFlaj in Blondinka.

M. N.