Foto: BoBo/Borut Živulović
Foto: BoBo/Borut Živulović

Močan veter je podrl več dreves, eno je poškodovalo dve osebni vozili, zaradi poškodovanih električnih vodov je v enem primeru (v Kungoti pri Ptuju) zagorelo. Sunki vetra so odkrili nekaj ostrešij in poškodovali drugo infrastrukturo, je poročal Radio Slovenija.

Meteorna voda je poplavila tudi več objektov, kleti in cestišč. O debeli toči so poročali s širšega območja Ljubljane, Lavrice, Zagorja ob Savi, Trbovelj in Maribora. Gasilci so na Štajerskem proti večeru večkrat posredovali na območju občine Šentilj v Slovenskih goricah, kjer so zavarovali tudi manjši plaz.

Centri za obveščanje so obravnavali 180 dogodkov. Na terenu je bilo 110 gasilskih enot, od tega štiri poklicne.

Največ dogodkov so imeli na območjih regijskih centrov za obveščanje Maribor, in sicer 73. V Murski Soboti so obravnavali 34 dogodkov, na Ptuju 21, v Celju 18, Ljubljani 16, v Slovenj Gradcu devet, v Trbovljah šest, v Kranju dva, v Novem mestu pa en dogodek, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Sorodna novica Slovenijo zajele nevihte, ponekod padala kot jajce velika toča, zalilo je več kleti

Ozračje se je na srečo ponoči umirilo. Danes bo na Primorskem precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri, burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, na Primorskem od 16 do 21, najvišje dnevne od 24 do 28, na Goriškem in ob morju do 30 stopinj Celzija.

Tudi v ponedeljek bo pretežno jasno. V torek bodo sredi dneva in popoldne predvsem v notranjosti nastajale plohe in nevihte.

Če bo vreme konec tedna umirjeno, pa bo drugače na cestah. Danes je sprva pričakovati zastoje proti obali in Hrvaški, jutri pa v obratni smeri.

Stanje na cestah preverite TUKAJ.