Sneg povzroča precej preglavic po cestah po vsej Evropi. Foto: EPA
Sneg povzroča precej preglavic po cestah po vsej Evropi. Foto: EPA

V večjem delu Hrvaške že od nedelje zjutraj sneži. Največ snega je zapadlo v Ogulinu - 53 centimetrov, v Karlovcu pa so namerili 41 centimetrov. Vremenoslovci pričakujejo, da bo samo v Zagrebu zapadlo med 30 in 40 centimetri novega snega, snežilo pa naj bi do konca tedna.

Poleg snega imajo na Hrvaškem težave tudi z burjo. Za tovornjake s priklopniki so tako zaprte vse prometnice, ki povezujejo hrvaško obalo z notranjostjo države, sneg pa je ustavil tudi promet tovornih vozil na mejnih prehodih s Slovenijo Obrežje, Starod in Jelšane.

Zamude v prometu
Zaradi sneženja nastajajo zamude v avtobusnem in železniškem prometu, prekinjene pa so tudi povezave z večino hrvaških otokov. Na letališču v Zagrebu za zdaj niso odpovedali nobenega poleta, so pa zaznali manjše zamude.

Sneg povzroča težave tudi v Avstriji, kjer so izdali posebno opozorilo pred sneženjem, saj pričakujejo, da bo zapadlo še vsaj 30 centimetrov snega. O snegu poročajo tudi iz Belgije in Nemčije.

Sneg in mraz tudi na Otoku
Sneženje je zajelo tudi Veliko Britanijo, kjer vremenoslovci prav tako opozarjajo, da bi lahko trajalo do konca tedna. Britanski mediji poročajo o najhujšem sneženju v zadnjih letih, ki naj bi prizadelo prav vse dele Otoka, najhuje pa naj bi bilo prav danes popoldne. Zaradi velike količine snega oblasti že zdaj opozarjajo pred zamudami v letalskem prometu po vsej državi. Sneženje naj bi spremljale tudi izjemno nizke temperature.

Sneg pobelil Hrvaško
Sneg pobelil Hrvaško