Foto:
Foto:
24-letnik je snovi izlil le sto metrov nad vodnim zajetjem Globočec.

Grosupeljska komunala je poleg sodov odstranila tudi zgornjo plast zemlje, ki je bila prepojena z izlito tekočino. Oskrba z vodo naj bi potekala nemoteno.

Zastrupljeni kriminalisti
Med preiskavo kraja dogodka so se sicer zastrupili trije kriminalisti. Eden od njih se zdravi v Kliničnem centru, pri drugih dveh pa je šlo za zastrupitev srednje in nižje stopnje, je pojasnil direktor ljubljanske policijske uprave Branko Slak.

V sodih strupene snovi
Delna analiza je pokazala, da so bile v sodih različne strupene snovi, med njimi kromati in sulfati, voda pa po trenutnih podatkih ni zastrupljena.


Svoje mnenje o zadevi lahko izrazite na forumu.

24-letnik iz Kamnika je po naročilu 33-letnika iz okolice Domžal pripeljal sode v gozd blizu Zagradca in iz njih začel zlivati tekočino. To je storil le kakih sto metrov nad vodnim zajetjem Globočec, ki oskrbuje skoraj celotno Suho krajino.

Kakšna bo kazen?
Oba osumljenca so izpustili, preiskava primera pa še poteka. Kdo je lastnik sodov, še ni znano, policija pa sumi, da je vpletena še tretja stran.

Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti je predvidena zaporna kazen do treh let, če so bile povzročene hujše posledice, pa do pet let.