Boštjan Kalan, zagovornik in ljubitelj živali Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Kalan, zagovornik in ljubitelj živali Foto: MMC RTV SLO

Nadaljeval je: "K sebi jemljem predvsem sirote, pobrane s ceste. Doma imam štiri muce, vse so pobrane s ceste, ko so bile zapuščene. Tudi kužka Artija, ki je bil v azilu, ko je osem mladičev neka ženska vrgla v zabojnik."

Vrana Špela se rada vozi v avtomobilu
Med Kalanovimi posvojenci se najde tudi vrana Špela. "Ona je padla iz gnezda, ko je bila še popolnoma majhna, in sem se odločil, da jo posvojim. Je zelo prijeten hišni ljubljenček. Doma zelo veliko uničuje. Ona ima zdaj takšno življenje, kot ga ima. Z mano in z Artijem hodi na sprehode, vozi se na sovoznikovem sedežu. Ko je v naravi, je Arti zelo zaščitniški in jo zelo čuva. Imela je zlomljeno nogo, tega nisem opazil. Tako se je zarasla, ampak dr. (Zlatko) Golob je rekel, da glede na to, da se nosi vseskozi v košari, bi naredili več škode kot koristi, če bi zdaj vse to operirali. Mislim, da ima prijetno življenje, glede na njeno obnašanje," je še dodal. Vran v uradna zavetišča sicer ne sprejemajo več.

Kalan pomaga tudi Zavetišču za prostoživeče živali. "Pomagam tako, da sem vezni člen med zavetiščem in dr. (Jožkom) Račnikom, ki sodeluje z dr. Golobom," je poudaril.

Vabljeni k ogledu prispevka iz oddaje O živalih in ljudeh, ki jo sicer lahko vsako soboto ob 13.25 spremljate na TV SLO 1.

Boštjan Kalan - velik ljubitelj živali
Boštjan Kalan - velik ljubitelj živali