Z zahoda bo Slovenijo zajel celodnevni val neviht, ki prinaša ohladitev. Foto: BoBo/Alen Milavec
Z zahoda bo Slovenijo zajel celodnevni val neviht, ki prinaša ohladitev. Foto: BoBo/Alen Milavec

"Danes se najverjetneje še ne bo tako zelo ohladilo, najvišje dnevne temperature bodo od 25 pa vse do 32 stopinj Celzija na Primorskem in ponekod drugje," je v jutranji napovedi na Valu 202 razgrnila vremenoslovka Eva Bezek z Agencije RS za okolje (Arso) in dodala, da smo prvo nedeljsko nevihto že imeli, in sicer v Tolminu okoli 5. ure zjutraj.

"Jutrišnji dan bo pregovorno ponedeljkov, oblačno in deževno bo, zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Tudi morje se bo morda za kakšno stopinjo ohladilo, ohladile pa se bodo tudi temperature ozračja," je napovedala Hladnik in navedla, da bodo jutranje temperature od 15 do 20 stopinj Celzija, dnevne pa od 20 do 26 stopinj Celzija.

Oranžno opozorilo za jugovzhod države zaradi možnih dolgotrajnih nalivov

Agencija za okolje je sicer za ponedeljek izdala oranžno opozorilo za jugovzhodni del države. Kot so zapisali, se lahko v noči na ponedeljek in v ponedeljek čez dan na tem območju pojavljajo dolgotrajni in močni nalivi.

Tudi torek bo še vedno oblačen in nekoliko deževen, popoldne pa se bo nato razjasnilo in od srede naprej bomo imeli spet poletje, je Bezek sklenila napoved.

V soboto nevihte povzročale nevšečnosti

V soboto popoldne (včeraj) je območje občin Ivančna Gorica, Mengeš, Mirna Peč in Žužemberk zajelo neurje z močnim vetrom. Na Upravi za zaščito in reševanje so našteli 23 izrednih dogodkov v regijskih centrih Ljubljana in Novo mesto, kjer je močan veter razkrival strehe stanovanjskih in drugih objektov ter podiral drevesa.

Aktiviranih je bilo 12 gasilskih enot, ki so prekrivale strehe objektov in odstranjevale podrta drevesa.

Radarska slika padavin v zadnjih 90 minutah. vir: ARSO