Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

V regijskih centrih Ljubljana in Novo mesto so obravnavali 23 dogodkov.

Agencija RS za okolje (Arso) razmeroma močne nevihte napoveduje tudi za nedeljo. Ozračje in tudi morje bosta namreč precej pregreti, k nam pa bo v višinah pritekal postopno vlažnejši in nekoliko hladnejši zrak.

Krajevne plohe in nevihte bodo na zahodu mogoče že zjutraj, čez dan pa bodo postopno zajele večji del Slovenije in se nadaljevale tudi v noč na ponedeljek. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 stopinj Celzija.

V ponedeljek se bo z dotokom hladnejšega zraka v spodnjih plasteh ozračja labilnost ozračja nekoliko zmanjšala, a ob krajevnih plohah in nevihtah se bodo še vedno lahko pojavljali močnejši nalivi, napovedujejo vremenoslovci.

Če bodo najvišje dnevne temperature v nedeljo ponekod še dosegle okoli 30 stopinj Celzija, pa bodo v ponedeljek večinoma le še blizu 25 stopinj ali celo manj. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.

V torek dopoldne bo pretežno oblačno, predvsem v južni in osrednji Sloveniji bo še deževalo. Popoldne se bo delno razjasnilo.

Napovedi skupne količine padavin v obdobju med nedeljo in torkom se še zelo spreminjajo. Na agenciji večinoma pričakujejo od 10 do 40 milimetrov dežja, lahko pa krajevno zaradi nalivov tudi več.

V sredo bo sončno in spet topleje, v drugi polovici tedna pa se bo znova segrelo na okoli 30 stopinj Celzija.