Napoveduje se vremensko pester dan. Foto: MMC RTV SLO
Napoveduje se vremensko pester dan. Foto: MMC RTV SLO

Najbolj burno vremensko dogajanje pričakujejo danes proti večeru in v noči na petek, ko bodo ob prehodu vremenske fronte nastala krajevna neurja. Ob tem pričakujejo okrepljen vetrovni piš, nalive, krajevno lahko tudi točo, so zapisali na Arsu.

Najvišje dnevne temperature bodo danes od 28 do 34 stopinj Celzija. V drugem delu noči se bo vreme postopno umirilo, od zahoda se bo začelo jasniti.

"Današnji dan bo vremensko zanimiv. Trenutno je jasno povsod po državi, to se bo kmalu začelo spreminjati. Sredi dneva bo začela naraščati kopasta oblačnost, približuje se nam višinska vremenska fronta, tako da se bodo v zgodnjem popoldnevu zlasti na severu začele pojavljati padavine in s tem tudi nevihte. To dogajanje se bo nadaljevalo tudi do večera in še ponoči. Ravno v začetku noči pa bodo te nevihte najbolj intenzivne, nastala bodo tudi krajevna neurja, pričakujemo tudi močnejše sunke vetra, krajevno močnejše nalive, lahko pa tudi kakšno manjšo točo, zato smo izdali oranžno opozorilo. Vremenski dogodek bo do jutra minil in nato nas čaka spremenljivo oblačen petek. V soboto in nedeljo pričakujemo spremenljivo oblačne popoldneve s kakšno ploho ali nevihto. Temperature bodo nad 30 stopinj Celzija," je za Radio Slovenija povedala Eva Bezek z Arsa.

Vreme RTVSLO.si

Vse, ki kampirajo na prostem, pozivajo, da spremljajo dogajanje in se po potrebi umaknejo na varno.

Močnejše nevihte z močnim vetrom zahodnih smeri bodo v noči na petek predvidoma dosegle tudi Istro in Kvarner. Vreme se bo v petek zjutraj sprva prehodno umirilo, a nas bo popoldne ali zvečer od severa zajel nov pas neviht, ki se bodo lahko nadaljevale še v noč na soboto.