Po Gasparijevem mnenju ustava dovolj dobro definira vlogo predsednika, razen morda na področju vrhovnega poveljnika obrambnih sil. Foto: RTV SLO
Po Gasparijevem mnenju ustava dovolj dobro definira vlogo predsednika, razen morda na področju vrhovnega poveljnika obrambnih sil. Foto: RTV SLO
Pogovor z Mitjo Gasparijem

V MMC-jevi spletni klepetalnici je povedal, da je že zbral več kot 6.000 podpisov in da bo še ta teden vložil kandidaturo za predsednika države. V kampanji bo uporabil tudi nekaj lastnih financ, poudaril pa je, da nikoli ni pogojeval podpore SD-ja s svojo kandidaturo, čeprav meni, da je bil način, kako je predsednik SD-ja vodil postopek, neprimeren.

Povedal je tudi, da je v njegovi karieri več dosežkov, na katere je ponosen. Zadnji med njimi je uvedba evra, medtem ko je v življenju najbolj ponosen na srečen in skladen zakon.

Na vprašanje, zakaj ne bi bil raje finančni minister v naslednji vladi, je odgovoril: "Človek se po mojem mnjenju ne sme vračati nazaj."

Gaspari se je opredelil tudi do aktualnih političnih tem
Predlagana kandidata za ministrico za zdravje in ministra za promet je Gaspari pokomentiral z besedami, da je po njegovem mnenju dober minister človek, ki je dober menedžer in ki se spozna na področje dela v ministrstvu.

Za najbolj perečo temo v Sloveniji je označil inflacijo in neenako breme podražitev, ki ga nosijo revni. Meni, da trenutna višina inflacije ni bistven problem. To je po njegovem odnos aktualne politike do inflacije, ki ga je označil za neprimerenega; mebi, da lahko ogrozi stabilnost našega gospodarstva in blaginjo ljudi.

Na vprašanje o dogajanjih okoli Sove pa je na kratko odgovoril: "Celotna zadeva je v sramoto Sloveniji."

Pogovor z Mitjo Gasparijem