Z vrhunsko tehnologijo, izjemno prostornostjo in napredno povezljivostjo je Symbioz zasnovan za sodobne družine, ki iščejo popolno ravnovesje med udobjem, prilagodljivostjo in učinkovitostjo. Njegova modularna notranjost omogoča nešteto možnosti, da vaš vsakdan postane preprostejši, vožnja prijetnejša in vaš slog brezkompromisen.

Foto: Renault Slovenija
Foto: Renault Slovenija

Kompaktna zunanjost, prostorna notranjost

Renault Symbioz se ponaša z edinstvenim ravnovesjem med kompaktno zunanjostjo in izjemno prostorno notranjostjo. Z dolžino 4,41 m in širino 1,79 m zagotavlja agilnost, ki jo potrebujete v mestnem vrvežu, hkrati pa ohranja dovolj prostora za udobje celotne družine. Prostoren prtljažnik, ki lahko meri od 492 do 624 litrov glede na položaj zadnje pomične klopi, ponuja obilo prostora za vse družinske potrebe. To vozilo je prava izbira za tiste, ki iščejo popolno kombinacijo družinske uporabnosti in mestne okretnosti.

Foto: Renault Slovenija
Foto: Renault Slovenija

Pametna vrata in prilagodljiva panoramska streha

Eni izmed ključnih odlik vozila Renault Symbioz sta priročnost in inovativnost, ki se odražata v vsakem detajlu. Električni pomik zadnjih vrat omogoča prostoročno upravljanje, kar pomeni, da lahko vrata odprete ali zaprete s posebnim gumbom na armaturni plošči, od zunaj pa lahko odpiranje ali zapiranje sprožite z električnim gumbom na vratih prtljažnika, prek prostoročne kartice ali s preprostim nihajem stopala pod senzorjem v zadnjem odbijaču. Ta brezkompromisna praktičnost, zasnovana za sodobnega voznika, vas bo zagotovo navdušila.

Pravi vrhunec doživetja pa ponuja panoramska streha solarbay® s prilagodljivo prosojnostjo. Z napredno tehnologijo v polimeru razpršenih tekočih kristalov omogoča postopno segmentno zatemnitev strehe na ukaz, kar ustvarja osupljiv vizualni učinek, hkrati pa ohranja notranjo temperaturo prijetno ne glede na letni čas. Upravljanje strehe je povsem intuitivno – bodisi prek glasovnih ukazov z aplikacijo Google Assistant bodisi z gumbom ob stropni svetilki. Izbirate lahko med štirimi nastavitvami: povsem prozorno, povsem zatemnjeno, zatemnjeno samo na prednjem ali na zadnjem delu. Ta inovativna streha ne samo, da omeji učinek rastlinjaka, ampak tudi zagotavlja toplotno ugodje vse leto.

Foto: Renault Slovenija
Foto: Renault Slovenija

Brezhibna povezljivost na dosegu roke

Renault Symbioz je popolnoma usklajen s sodobnim načinom življenja, saj je opremljen z multimedijskim sistemom openR Link z vgrajenimi funkcijami Google, ki temelji na operacijskem sistemu Android Automotive 12. Tako boste imeli ves čas na voljo vrhunske storitve povezljivosti, saj na primer sistem na podlagi voznikovih navad predlaga ustrezne predloge za navigacijo in ustvari prijeten ambient v notranjosti. Ne glede na to, ali gre za krajše mestne vožnje ali daljše družinske poti, vas symbioz podpira s pametno tehnologijo, ki zagotavlja enako intuitivno uporabniško izkušnjo kot pametni telefon najnovejše generacije.

Foto: Renault Slovenija
Foto: Renault Slovenija

Popolna varnost s kar 27 asistenčnimi sistemi

Symbioz postavlja nov standard v varnosti in udobju vožnje s kar 27 naprednimi asistenčnimi sistemi, ki zagotavljajo brezskrbno in varno izkušnjo na cesti. Sistemi prepoznavanja prometnih znakov in opozarjanje na prehitro vožnjo omogočajo, da se hitrost vozila samodejno prilagaja veljavnim omejitvam, medtem ko omejevalnik hitrosti, pomoč pri ohranjanju voznega pasu in samodejno zaviranje v sili skrbijo, da ostanete varni tudi v najbolj nepredvidljivih situacijah.

Eden izmed najsodobnejših sistemov je samodejno zaviranje v sili med vzvratno vožnjo. Ultrazvočni senzorji zaznajo ovire, kot so pešci, kolesarji ali stebrički, in voznika na to opozorijo z zvočnimi in vizualnimi signali. Če se voznik ne odzove, sistem samodejno zavira dve sekundi in tako prepreči trk. Ta funkcija deluje pri hitrosti od tri do 10 kilometrov na uro, kar omogoča varno manevriranje tudi na omejenem prostoru.

Poleg zagotavljanja vrhunske varnosti je Symbioz zasnovan tudi za pametno in odgovorno vožnjo. Sistem Safety Coach vozniku nudi osebne nasvete za odgovornejšo vožnjo, saj objektivno spremlja in analizira njegove vozniške navade in mu pomaga postati zavednejši in previdnejši.

Med ključnimi varnostnimi funkcijami so tudi samodejno zaviranje v sili na križiščih, ki preprečuje trke pri prečkanju poti drugih vozil, opozorilo na mrtvi kot, opozorilo na prehajanje oznak voznega pasu in opozorilo na voznikovo nepozornost, kar pripomore k večji varnosti na dolgih vožnjah ali v zahtevnih prometnih razmerah.

Z vsemi temi inovativnimi funkcijami Symbioz zagotavlja varnost na najvišji ravni ter omogoča sproščeno in samozavestno vožnjo v vseh razmerah, saj poskrbi, da ste vi in vaši potniki varni v vsakem trenutku.

Foto: Renault Slovenija
Foto: Renault Slovenija

Najnaprednejši hibridni pogonski sklop in nizka poraba goriva

S pogonskim sklopom E-Tech Full Hybrid 145 vam Renault Symbioz zagotavlja udobno in tiho vožnjo na elektriko v mestu brez omejitev zaradi potrebe po polnjenju. Opravili boste lahko kar do 80 % mestnih voženj na električni pogon. To pomeni tudi do 40 % manjšo porabo goriva v primerjavi z običajnimi bencinskimi motorji.

Na avtocesti Symbioz izstopa z napredno zasnovo pogonskega sklopa, ki omogoča, da motor z notranjim zgorevanjem neposredno poganja kolesa, ne da bi hkrati po nepotrebnem vklapljal elektromotor, kar je pogosto značilno za klasične hibridne sisteme. Ta inovativna tehnologija prispeva k izjemno učinkoviti porabi goriva, ki na vseh terenih zagotavlja vrhunske rezultate. Po merilnem ciklu WLTP Symbioz dosega izjemno nizko porabo, le 4,6 litra na 100 prevoženih kilometrov, kar ga postavlja med najvarčnejše avtomobile v svojem razredu.

Izberite sodobnega sopotnika

Renault Symbioz je zanesljiv sopotnik, ki se prilagaja družinskim potrebam in življenjskemu slogu. Prostornost, vrhunska povezljivost, modernost, udobje in najvišja stopnja varnosti so le nekatere prednosti za tiste, ki iščejo popolno vozniško izkušnjo. Pridružite se voznikom, ki so že odkrili, kako Renault Symbioz spreminja družinska potovanja v nepozabne dogodivščine – varno, udobno in brezskrbno.

Testna vožnja

Se zanimate za novo vozilo Renault, a niste prepričani, ali vam ustreza? Brez skrbi! Prijavite se na testno vožnjo z vozilom Symbioz in se prepričajte!

Foto: Renault Slovenija
Foto: Renault Slovenija