V tem tednu se je v medijih nadaljevala ostra razprava med predsednikovim uradom in vlado. Foto: EPA
V tem tednu se je v medijih nadaljevala ostra razprava med predsednikovim uradom in vlado. Foto: EPA
Matjaž Šinkovec
Odhod Podbregarja je nekoliko presenetil javnost. Foto: EPA
Hugo Chavez
Venezuelski predsednik je ob prihodu za govorniški oder ZN-a dejal, da še smrdi po žveplu (Bushu). Foto: EPA
Revija Forbes
Najbolj bogati imajo vse več premoženja. Foto: EPA

V nedeljo se je predsednik Janez Drnovšek odzval na pismo zunanjega ministra Dimitrija Rupla svojemu španskemu kolegu, da je vlada storila vse, kar je lahko, da bi predsednik obiskal Španijo. Urad predsednika je zapisal, da gre za popolno sprenevedanje in zavrača tudi trditve premierja Janeza Janše, da se v uradu predsednika niso želeli pogovarjati z vlado.

Na mestu vodje varnostnoobveščevalne službe bo Iztoka Podbregarja zamenjal Matjaž Šinkovec.

Razmere na Hotizi so se umirile, zunanja ministra obeh držav pa sta se zavezala, da bosta storila vse, da bo obnova nasipov ob Muri potekala brez težav. Madžari že od torka protestirajo proti premierju, ker je v javnost prišel posnetek, na katerem premier pove, da je vlada pred volitvami lagala.

Konec tedna pa so francoski mediji presenetili z novico, da naj bi francoske tajne službe preiskovale domnevne trditve, da je vodja Al Kaide Osama bin Laden hudo bolan.

Venezuelski predsednik Hugo Chavez je med nagovorom Generalne skupščine ZN-a ameriškega predsednika Georgea Busha označil za hudiča.

Na Tajskem so vojaške oblasti izvedle državni udar in strmoglavile premierja Taksina Šinavatro.

Sorodniki 3 deklet, ki so umrla pred lokalom Lipa, bodo od domnevno odgovornih zahtevali 54 milijonov tolarjev odškodnine.

V finalu WTA-turnirja v Portorožu je presenetljivo zlahka slavila obetavna avstrijska najstnica Tamira Paszek. Katarina Srebotnik je izgubila že v prvem krogu.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je sprejel predlog predsednika Rudija Zavrla in odločil, da bo skupščina organizacije 16. novembra.

Skupina Buldožer je s sobotnim koncertom v Križankah odprla svojo turnejo po nekdanji Jugoslaviji. Izdali so tudi zbirko vseh dosedanjih studijskih albumov.

S celodnevnim programom v Škofji Loki so se v soboto začeli Dnevi evropske kulturne dediščine, ki jih prireja Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Revija Forbes je zapisala, da naj bi imelo 400 najbogatejših ameriških mogotcev vsaj milijardo dolarjev premoženja.

Angleški princ William bi rad postal častnik v istem polku kot njegov mlajši brat, princ Harry.