Ministri so poudarili tudi pomen misije Nata na Kosovu. Foto: EPA
Ministri so poudarili tudi pomen misije Nata na Kosovu. Foto: EPA
Wolfgang Schüssel
Javnomnenjske raziskave niso napovedovale Schüsslovega poraza. Foto: EPA
Aljaž Pegan
Na memorialu smo Slovenci osvojili tudi tri druga mesta. Adela Šajn je bila na stopničkah pri preskoku grede in na parterju, Žiga Šilc pa prav tako pri preskoku grede. Foto: EPA
Bahman Gobadi in Martial Fougeron
Režiserja sta lahko nazdravila skupaj. Foto: EPA

Nato bo tako razširil misijo v Afganistanu tudi na vzhod države, sicer pa so potekale priprave na formalni vrh, ki bo v Rigi.

V sredo sta premier Janez Janša in predsednik Janez Drnovšek zgladila medsebojne spore.

Umar je nekoliko povišal napoved gospodarske rasti za jesen, statistični urad pa je sporočil, da je bila inflacija v septembru 0,4-odstotna.

Znani so že vsi kandidati za župane in svetnike na bližajočih se lokalnih volitvah.

V svetu so najbolj odmevale volitve v Avstriji in BiH-u. Po prvih izidih bo moral avstrijski kancler Schüssel položaj prepustiti socialdemokratom, v BiH-u pa najbolje kaže nacionalistom.

Množični protesti proti Ferencu Gyurcsanyju so se umirili, so pa izbruhnili na Poljskem, saj si je podpredsednik poljske vlade Andrzej Lepper privoščil podoben spodrsljaj kot madžarski premier.

Zaradi prijetja ruskih generalov v Gruziji, ki jih je obtožila vohunjenja, so se zaostrili odnosi med državama.

Svoj odstop je za prihodnje leto napovedal britanski premier Blair.

Na športnem prizorišču je za Slovenijo odmevala nedeljska zmaga Aljaža Pegana. Na Šalamunovem memorialu v Mariboru je slavil na drogu.

Pomembna je tudi premiera celjskih rokometašev, ki so v 1. krogu lige prvakov premagali norveški Sandeford. V istem tekmovanju pa je proti Barceloni klonil hrpeljski Gold Club.

V nedeljo je na razburljivi tekmi za veliko nagrado Kitajske v formuli 1 slavil Michael Schumacher, ki se je tako v skupnem seštevku izenačil s Fernandom Alonsom.

V Jadranski ligi v košarki je U. Olimpija s 75:71 premagala Slovan.

Duhove je burila tudi razprava o spomeniškem varstvu ljubljanskega Kolizeja. Minister za kulturo Vasko Simoniti je napovedal, da spomeniškega varstva ne bo podaljšal, dan pozneje pa je direktor direktorata za kulturno dediščino na ministrstvu za kulturo Damjan Prelovšek pojasnil, da bo Kolizej še naprej zaščiten z odlokom Mestne občine Ljubljana iz leta 1993.

Žirijo 54. izvedbe Filmskega festivala v San Sebastianu sta tokrat prepričala kar dva filma -Half Moon in Mon fils a moi.

Najlepša Zemljanka za leto 2006, ki si bo prizadevala za mir na svetu, je postala plavolasa Čehinja Tatana Kucharova.

V petek popoldne pobeglo antilopo iz ljubljanskega živalskega vrta so v soboto opoldne vendarle uspeli uspavati in ujeti.