Domača in mednarodna javnost ga bosta pomnili kot enega od glavnih tvorcev slovenske samobitnosti ter evropske perspektive. Foto: EPA
Domača in mednarodna javnost ga bosta pomnili kot enega od glavnih tvorcev slovenske samobitnosti ter evropske perspektive. Foto: EPA
V spomin na dr. Janeza Drnovška

Z neodvisnimi stališči, drugačnim pristopom in odpiranjem duhovne dimenzije je pustil velik pečat, menijo številne ugledne osebnosti. Vlada je sprejela sklep o razglasitvi 25. februarja za dan žalovanja.

Na Balkanu vre
Evropska unija začasno umika osebje s severa Kosova, ameriško veleposlaništvo v Beogradu pa je zapustilo spremljevalno osebje.

Predtem je ruski predsednik Vladimir Putin razglasitev neodvisnosti Kosova označil za grozovit precedens, kar se bo Zahodu maščevalo.

Po Castru Castro
Dolgoletni kubanski voditelj Fidel Castro je sporočil, da se odpoveduje mestu predsednika države. "Ne bom se potegoval in ne bom sprejel - ponavljam, ne bom se potegoval niti sprejel mesta predsednika državnega sveta in vrhovnega poveljnika." V njegove (velike) škornje stopa brat Raul.

Mariborsko letališče bo 15. junija začelo uporabljati ime Letališče Edvarda Rusjana.

Od višine se zvrti
Srečko Janša je zaradi objektivne odgovornosti v aferi Kontrolni stolp odstopil s položaja direktorja Kontrole zračnega prometa Slovenije.

Premier Janez Janša je v odzivu na besede predsednika SLS-a Bojana Šrota dejal, da koalicija ni v nobeni krizi in ne bo razpadla.

Pogajanja o nakupu Telekoma z islandskim Skiptijem se bodo nadaljevala, so sporočili iz komisije za nadzor in prodajo Telekoma.

Poznavalka Evrovizije Miša Molk meni, da naša evrovizijska pesem ni nič posebnega, a da ima Rebeka lepo postavo, ki naj jo pokaže.

Pravljica na ledu
Alex Westlund se še ni odločil, kje bo nadaljeval kariero. Njegov agent ima obilo dela, je na spletnem klepetu MMC-ja povedal sijajni vratar ZM Olimpije.

Gregor Schlierenzauer je z izjemnima poletoma drugi dan SP-ja v Oberstdorfu pri 18 letih osvojil zlato. Jernej Damjan je bil 12.

Prejšnji konec tedna je minil tudi v znamenju košarkarskega spektakla v obliki tekme NBA-zvezd. V MMC-ju smo se ob tem spomnili zabijanj nekoč in danes.

Ljubljanski Kinodvor nima sreče. Po popolni obnovi leta 2002 se je kino zopet znašel v stiski. Število gledalcev se je glede na prejšnja leta prepolovilo, leto 2006 pa je končal s slabimi 12.000 evri izgube, ki pa jo je s pomočjo mreže Europa Cinemas saniral.

V spomin na dr. Janeza Drnovška