Koledarska zima se je poslovila, z njo pa tudi zimski športi. Foto: EPA
Koledarska zima se je poslovila, z njo pa tudi zimski športi. Foto: EPA
Zrcalo tedna, 22. 3. 2009
Utrip

Predsednik vlade Borut Pahor je potrdil, da sta se s svetovalcem za zunanje zadeve Dimitrijem Ruplom sporazumno odločila za končanje sodelovanja.

Premier ob koncu petkovega vrha EU-ja ni želel odgovarjati na konkretna vprašanja o podrobnostih glede reševanja meje s Hrvaško, saj je zdaj "čas za tiho diplomacijo".

Zaradi selitve dela proizvodnje clia 2 iz Revoza v Francijo je Pahor že govoril z Nicolasom Sarkozyjem, ki je zagotovil, da ukinjanja delovnih mest v Sloveniji ne bo.

Walter Wolf v tožbi zoper Slovenijo, Avstrijo in Finsko, ki jo je vložil na Evropsko sodišče za človekove pravice, navaja, da je kazenski postopek v zadevi Patria politično motiviran.

Sodeč po anketi na naši spletni strani se kar dve tretjini od 6.409 ljudi ne strinja, da bi ulice in trge, ki nosijo Titovo ime, preimenovali.

Josef Fritzl je bil v četrtek zaradi umora, zasužnjevanja, posilstva, incesta in protipravnega ujetništva svoje hčerke Elisabeth in njunih sedmih otrok obsojen na dosmrtno ječo.

Kljub negativnemu četrtku in petku je Dow Jones v vsem tednu pridobil 0,75 odstotka. Vse od lanskega maja so morali borzni igralci čakati na dva zaporedna pozitivna tedna.

V 63. letu starosti je umrl slovenski grafični oblikovalec Miljenko Licul. Med drugim je oblikoval podobo slovenskega tolarja, slovensko različico evra in slovenski potni list.

Umrl je tudi Damijan Cavazza, vizualni umetnik, ki ga je javnost najbolj poznala po delu v gledališču.

Lepa Brena je po skoraj dveh desetletjih spet nastopila na slovenskih tleh. V ritmu njenih uspešnic se je pod diskokroglo pozibavalo staro in mlado.

Robert Kranjec je na maratonski finalni tekmi v vetrovni Planici osvojil tretje mesto. Z najdaljšima poletoma v obeh serijah je slavil Harri Olli. V svetovnem pokalu je že konec prejšnjega tedna slavil Schlierenzauer, ki je v Planici v petek dosegel 13. zmago sezone in s tem popravil rekord Finca Janneja Ahonena.

Justyna Kowalczyk je z zmago na finalni turneji prav v zadnji tekmi sezone v tekih veliki kristalni globus speljala Petri Majdič.

L. D.

Zrcalo tedna, 22. 3. 2009
Utrip