Ptičja gripa je povzročila preplah v EU-ju. Foto: EPA
Ptičja gripa je povzročila preplah v EU-ju. Foto: EPA
Kolinda Grabar Kitarović
Kitarovićeva meni, da je pismo Rupla nadaljevanje stare prakse. Foto: EPA
Jelko Kacin
Kacin je zadostno podporo dobil presenetljivo že v prvem krogu. Foto: RTV SLO
Škoti so se izkazali za miroljubne veseljake, ki so se radi poveselili tudi s slovenskimi navijači. Foto: RTV SLO

Premier Janez Janša je skupaj z vodjo odbora za reforme Jožeta P. Damijana ekonomske in socialne reforme najprej predstavil gospodarstvenikom, ki se s predlogi vlade strinjajo, in socialnim partnerjem, kjer predvsem sindikati temu nasprotujejo.

Po potrditvi virusa ptičje gripe tudi v Romuniji je Evropska komisija članicam priporočila, naj se pripravijo na morebiten izbruh pandemije tovrstne gripe. Slovenija naj bi bila na to pripravljena.

Nadaljevalo se je tudi dogovarjanje med Slovenijo in Hrvaško glede meje na morju. Zunanji minister Dimitrij Rupel je poslal pismo hrvaški kolegici Kolindi Grabar Kitarović, ki je potezo označila za nadaljevanje stare prakse.

Nemčiji bo v prihodnje vladala velika koalicija med konservativno unijo (CDU/CSU) in socialdemokrati, vodila pa jo bo Angela Merkel. Dosedanji kancler Gerhard Schröder ne bo sodeloval v novi vladi.

Vlada je z uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov preprečila podražitev bencina. Cene goriv se bodo spreminjale enkrat na mesec.

Jelko Kacin je bil že po prvem krogu glasovanja na kongresu LDS-a v Ljubljani izvoljen za novega predsednika stranke.

Po številnih zapletih je direktorica Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Marija Majer Cuk napovedala svoj odstop.

V srditih spopadih v mestu Nalčik na jugu Rusije je bilo ubitih 50 čečenskih upornikov in islamskih skrajnežev ter 12 domačinov.

Iračani so se odločali o novi ustavi, ki bi lahko odpravila nasprotja, upornikom odvzela podporo in državo popeljala v napredek.

Uradni izidi referenduma o RTV-ju so pokazali, da je glasovalo 504.925 volivcev. 50,30 odstotka se jih je izreklo za zakon, 48,92 odstotka pa jih je bilo proti.

Slovenski nogometaši so končali kvalifikacije za SP. Škoti so jih v Celju premagali s 3:0. Prijetno so presenetili škotski navijači, ki so skoraj preplavili Slovenijo.

Smučarska zveza Slovenije je prekinila pogodbo s ŠD Planica in bo sama imenovala organizacijski komite za organizacijo marčevskih tekem.

S slavnostnim odprtjem in razstavo dobitnikov Borštnikovega prstana se je v Mariboru začelo jubilejno 40. Borštnikovo srečanje.

Z varovanega policijskega parkirišča so ukradli 40 milijonov tolarjev vreden avtomobil bentley.