Mize naj bi bile dobavljene v prihodnjih mesecih. Foto: RTV SLO
Mize naj bi bile dobavljene v prihodnjih mesecih. Foto: RTV SLO
Naprava za točenje goriva
Gorivo se je v času dopustov podražilo. Foto: Reuters
Fidel Castro
Kubanske oblasti trdijo, da se bo predsednik po okrevanju vrnil na oblast. Foto: EPA
Rajmond Debevec ima spet razlog za veselje.
Za zmago je Debevcu zmanjkal le en krog. Foto: RTVSLO

Minister za zdravje Andrej Bručan in direktor družbe sta namreč podpisala pogodbo o dobavi 18 operacijskih miz, ki naj bi bile v uporabi že v roku dveh mesecev. Sanolabor, ki je bil izbran na prvem razpisu, je zagrozil s tožbo državi.

Predsednik DZ-ja France Cukjati je lokalne volitve v 210 občinah, med katerimi je 17 novih, razpisal za 22. oktober. Roki za volilna opravila začnejo teči 21. avgusta.

Predsednika Slovenije in Hrvaške Janez Drnovšek ter Stipe Mesić sta zagrozila, da bosta v primeru, da vladi obeh držav ne bosta začeli reševati spora glede meje, za pomoč pri tem kar sama zaprosila domače strokovnjake.

Po pričakovanjih so se v torek ob nespremenjenih trošarinah zvišale cene tekočih goriv, kurilno olje pa je cenejše. Podražitev naj bi bila posledica večjega povpraševanja po gorivih v času dopustov.

V sredo zgodaj zjutraj so na avtonomni kulturni center Metelkova mesto prihrumeli gradbeni stroji in porušili stavbo Male šole. Predstavniki AKC Metelkova so napovedali, da bodo na tem mestu zgradili Osnovno šolo.

Tudi ta konec tedna je bil zaradi dopustnikov močno povečan promet proti morju. Najhuje je bilo na cestah od Štajerske proti Kopru, kolone pa so nastajale tudi na cestah med Gorenjsko in Primorsko.

Svet je pretresla novica o slabšem zdravju Fidela Castra, ki je vodenje Kube prvič v zgodovini prepustil bratu Raulu.

Spopadi v Libanonu med Hezbolahom in izraelsko vojsko se nadaljujejo, medtem pa so ZDA in Francija dosegle dogovor o osnutku resolucije VS-a ZN-a za končanje krize.

Ukrajinski parlament je potrdil novega premierja Viktorja Janukoviča in njegovo novo vlado, v kateri bo imela vpliv tudi struja predsednika Viktorja Juščenka.

Turiste na hrvaških otokih Hvar in Brač sta presenetila dva tornada, ki sta povzročila le gmotno škodo, žrtev pa ni bilo.

Na začetku tedna je Slovenijo toplo presenetil strelec Rajmond Debevec, ki je osvojil bronasto kolajno z velikokalibrsko puško na 300 metrov leže. Presenetljivo je bronasto medaljo na evropskem prvenstvu v plavanju na 50 metrov prsno z osebnim rekordom osvojil tudi Matjaž Markič.

Na začetku tedna so iz ruskega muzeja Ermitaž sporočili, da pogrešajo 221 predmetov, vrednih 78 milijonov evrov, v soboto pa so v povezavi s tem prijeli 2 človeka.

V svetu medijskih zvezd je za največ pompa poskrbel igralec Mel Gibson, ki je vozil vinjen, nato pa pred policistom zaničeval Jude.