Minister za obrambo vztraja, da je patria boljši izbor kot krpan. Foto: RTV SLO
Minister za obrambo vztraja, da je patria boljši izbor kot krpan. Foto: RTV SLO
Slovenske železnice
Zaposleni na Slovenskih železnicah so za likvidnostne težave okrivili generalnega direktorja Jožeta Jurkoviča. Foto: RTV SLO
Denarna kazen za Direkt in Demokracijo.
Izdajatelja Direkta in Demokracije bosta morala plačati milijon tolarjev, odgovorna urednika pa po 200.000 tolarjev. Foto: RTV SLO
Tomo Mahorič
Mahorič je klub Union Olimpijo že vodil, a se je moral leta 2003 posloviti. Foto: EPA

Izbor 135 oklepnikov finske izdelave je povzročil hudo kri med Korošci, ki vse glasneje zahtevajo odstop obrambnega ministra Karla Erjavca. Ta pa Sistemski tehniki z Raven na Koroškem, ki je ponudila oklepnik krpan, očita slabo ponudbo.

Rusi osvajajo slovenski energetski trg
Velik projekt slovenske vlade je tudi načrtovano sodelovanje z ruskim Gazpromom, ki namerava zgraditi plinovod iz Rusije v Italijo prek Slovenije in vlagati v Nafto Lendava.

Morda bi takega rešitelja od zunaj potrebovale tudi Slovenske železnice, ki tonejo v izgubah. Da ne bi zaposleni ostali brez plač in regresa, je nadzorni svet SŽ-ju dovolil najeti za 3,2 milijarde tolarjev premostitvenega posojila.

Vlada se je seznanila s poročilom o izrednem nadzoru nad delom policije v primeru Plut. Minister Dragutin Mate je dejal, da policija ni ukrenila vsega, kar bi lahko.

Ostri odzivi na Perkove besede
In medtem ko so pred Slovenijo po politični privolitvi vrha EU-ja za prevzem evra novi izzivi, Slovence še vedno razvnemajo dogodki iz 2. svetovne vojne, kar dokazuje tudi oster odziv na govor upokojenega nadškofa Franca Perka na grobišču domobrancev v Kočevskem rogu.

Pretekli teden sta jih po grbi dobila dva medija - Direkt in Demokracija bosta morala zaradi kršitve zakona o varstvu osebnih podatkov plačati globo.

Črno goro priznal tudi Beograd
Črna gora je doživela val mednarodnih priznanj, med drugih jo je priznala tudi Srbija, medtem ko Slovenijo to dejanje še čaka.

Po delnih izidih je na slovaških parlamentarnih volitvah zmagala levousmerjena stranka Smer, ki jo vodi Robert Fico.

Ameriški predsednik George Bush je nepričakovano obiskal Irak, kjer je tamkajšnjemu vodstvu zagotovil podporo. Ameriški kongres je zatem odobril dodatnih 66 milijard dolarjev za vojaške operacija v Iraku in Afganistanu. Ne v eni ne v drugi državi sicer ni in ni miru. Teroristična mreža Al Kaida v Iraku je imenovala naslednika svojega v letalskem napadu ubitega vodje.

Kadrovske menjave v klubih
V Tivoli sta se vrnila Tomo Mahorič, ki je na trenerskem stolčku Uniona Olimpije zamenjal Zmaga Sagadina, in košarkar Marko Milič. Mira Požuna pa je na klopi rokometašev Celja Pivovarne Laško zamenjal Kasim Kamenica.

Na SP-ju v nogometu so se doslej v osmino finala že uvrstili Ekvador, Nemčija, Anglija, Argentina, Nizozemska, Portugalska in Brazilija.

Slovenija dočakala Depeche Mode
Britanska skupina Depeche Mode je nastopila na centralnem stadionu v Ljubljani, kjer se je zbralo več kot 12.000 obiskovalcev.

Prebivalci AKC Metelkova mesto so na nenehne grožnje o rušenju nekaterih objektov opozorili z mimohodom po Stari Ljubljani.