Pogajanja o perspektivi so bila naporna in dolga. Foto: RTV SLO
Pogajanja o perspektivi so bila naporna in dolga. Foto: RTV SLO
Anketiranci niso preveč dobro ocenili prvo leto Janševe vlade. Foto: RTV SLO
Sodišče v Novi Gorici.
Eksplozija je povzročila le gmotno škodo. Foto: RTV SLO
Gašenje požara je bilo dolgotrajno. Foto: EPA
Ante Gotovina
Hrvaška je generalu Gotovini ponudila vso pomoč. Foto: EPA

Perspektiva je bila potrjena predvsem zaradi znižanja britanskega rabata. Skupna poraba bo v obdobju 2007-2013 1,045 odstotka BNP-ja. Slovenija je z doseženim zadovoljna, dobili naj bi vsaj dve milijardi evrov.

Na avtocesti Celje-Maribor so v petek v prometni nesreči umrli dve mlajši ženski in mlajši moški. Na dolenjski avtocesti sta na isti dan v dveh prometnih nesrečah umrla dva človeka, v soboto popoldne in v noči na nedeljo pa so v štirih nesrečah umrli še štirje ljudje.

Decembrska raziskava Politbarometer je pokazala, da vlado Janeza Janše podpira 39 odstotkov vprašanih. To je 7 odstotkov manj kot novembra.

Državni zbor je z večino glasov kljub očitkom opozicije potrdil proračuna za leti 2006 in 2007.

MZZ je objavil 11 stališč do vprašanja meje med Slovenijo in Hrvaško. Hrvaško zunanje ministrstvo pa je zapisalo, da Slovenija po nepotrebnem izkorišča članstvo v EU-ju in Natu za pritisk nanje.

Pristojni odbor DZ-ja je potrdil kandidata za ministra, odgovornega za usklajevanje strategije razvoja, Jožeta P. Damijana.

V prostorih novogoriškega okrožnega sodišča je v petek zvečer razneslo bombo, pri tem pa je nastala le gmotna škoda.

DZ je po celodnevni razpravi in številnih zapletih sprejel odlok o razpisu 18 območnih referendumov za ustanovitev 17 novih občin.

Svetovna trgovinska organizacija (WTO) je dosegla dogovor o postopni odpravi kmetijskih subvencij do leta 2013.

Pred 10 leti so v Parizu predsedniki Srbije, Hrvaške in BiH-a podpisali daytonski mirovni sporazum in s tem končali štiriletno vojno.

Gasilcem je s 15 milijoni litri vode uspelo pogasiti požare v vseh naftnih rezervoarjih v bližini Londona. Požar je bil eden največjih doslej.

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je holokavst označil za mit in tako ponovil mnenje, ki ga je obsodil tudi Varnostni svet ZN-a.

Predsednik ZDA George Bush je Američanom priznal, da je po napadih 11. septembra 2001 dovolil prisluškovanje brez privolitve sodišč.

Med deljenjem kuponov za hrano je bilo na jugu Indije poteptanih najmanj 43 brezdomcev, 42 pa jih je bilo poškodovanih.

Upokojeni hrvaški general Ante Gotovina se je pred haaškim sodiščem izrekel za nedolžnega po vseh točkah obtožnice.

Osebnosti leta 2005 po izboru revije Time so najbogatejši Zemljan Bill Gates, njegova žena Melinda in pevec irske skupine U2, Bono.

Val 202 je izbiral ime leta. Letos sta priznanje prejela veslača Iztok Čop in Luka Špik.

Dobitnica Jenkove nagrade, ki jo Društvo slovenskih pisateljev podeljuje za najboljšo pesniško zbirko preteklih dveh let, je Maja Vidmar.