Drnovšek in Janša sta se zapletla v besedni dvoboj. Foto: RTV SLO
Drnovšek in Janša sta se zapletla v besedni dvoboj. Foto: RTV SLO
Korita na Jorasovi t. i. evropski poti
Cvetlična korita ostajajo jabolko spora. Foto: RTV SLO
Razdejani Bejrut
Kdo bo presekal gordijski vozel bližnjevzhodne krize? Foto: EPA
Nogometaši Maribora
Mariborčane čaka tekma z beograjskim Partizanom. Foto: RTV SLO

Vročina je pretekli teden netila požare na Krasu, politično ozračje pa je pogrel spor med predsednikom države in premierjem.
Potem ko je Janez Janša opozoril, da zunanjepolitično delovanje predsednika države Janeza Drnovška ni usklajeno z državnim programom, je Drnovšek odgovoril, da si ga vlada ne bo podredila.

Okoli 1.500 gasilcev je v sredo le pogasilo požar, ki je opustošil okoli 1.000 hektarjev površine na območju Šumke in Trstelja.

Kljub napovedim Jošku Jorasu in njegovim somišljenikom v četrtek ni uspelo premakniti cvetličnih korit z Jorasove dovozne poti.

Nakup operacijskih miz, zaradi katerih je Drnovšek okrcal ministra Andreja Bručana, bo potekal po nujnem postopku, saj je vlada odobrila nadaljevanje postopka kljub revizijskima zahtevkoma. Drnovšek pa se je opravičil ministru Gregorju Virantu, češ da je glede asfaltne baze v Planinski vasi ravnal korektno.

Strokovni svet je na dopisni seji potrdil predlog meril za izbiro kandidatov za vpis v srednje šole, vlada pa je na zadnji seji pred počitnicami sprejela sklep o podražitvi elektrike s 1. avgustom.

Finančno ministrstvo je predstavilo okvire davčne reforme. Glede davčnih stopenj ni še nič znanega.

Medtem ko diplomati iščejo rešitev za krizo na Bližnjem vzhodu, ljudje v Libanonu še naprej umirajo. 19. dan od začetka napadov na jug Libanona so izraelska letala ubila več deset civilistov, med njimi veliko otrok.

Na vrhuncu turistične sezone je nekatera mesta na Hrvaškem pestilo pomanjkanje vode. Sicer pa so vročina, nevihte in požari po vsem svetu pobirali smrtni davek.

Na Dunaju se je brez napredka končalo prvo srbsko-albansko srečanje o Kosovu na najvišji ravni.

Farmacevtska družba GlaxoSmithKline je sporočila, da je odkrila cepivo za virus ptičje gripe H5N1.

Nogometaši Maribora se bodo po senzacionalni izločitvi Villarreala v 2. krogu kvalifikacij Pokala Uefa pomerili s Partizanom. Rokometaši Gold Cluba bodo v Ligi prvakov igrali z Barcelono, Celje pa bo gostilo Gummersbach.
Zmagovalec kolesarske Dirke po Franciji Floyd Landis je bil na eni izmed etap pozitiven. Grozi mu odvzem zmage.

V stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani so končali restavracijo fresk italijanskega baročnega slikarja Giuglia Quaglia.

V Los Angelesu so za najlepšo žensko v vesolju, mis Universe, izbrali mis Portorika, Zuleyko Rivero Mendozo.