Foto: Radio Maribor/Mestna občina Maribor
Foto: Radio Maribor/Mestna občina Maribor

Mariborska občina je predstavila napredek pri prizadevanjih za obnovo močno dotrajanih zdravstvenih postaj Magdalena in Tezno. Prvo bi lahko začeli graditi še letos, druga pa je do začetka aprila v fazi javne razgrnitve.

V obnovljeni zdravstveni postaji Magdalena bodo prostori za osnovno zdravstveno varstvo in specialistične ambulante, po novem pa še lekarna in garaža. Gradbeno dovoljenje je pridobljeno, pravi podžupan Gregor Reichenberg:

"Nadaljnji koraki so takšni, da je trenutno v fazi projektiranje projekta za izvedbo, katerega cilj je pravzaprav pridobiti kakovostne popise gradbeno-obrtniških in inštalaterskih del, da lahko izberemo ustrezne ponudbe za izvedbo. Predviden začetek del je letos jeseni."

Projekt je vreden 9,5 milijona evrov, občina pa kandidira še za 2,9 milijonsko sofinanciranje. Obnova zdravstvene postaje Tezno pa predvideva selitev z Zagrebške ulice v nov kompleks ob Osnovni šoli Martina Konšaka. Podžupan pojasnjuje:

"Sem vključujemo splošno zdravstveno varstvo, otroško zdravstveno varstvo, varstvo žensk in zobozdravstvo, patronažno varstvo in laboratorij, kar vse sodi v osnovno zdravstveno varstvo. V sklopu otroškega zdravstvenega varstva bo v Zdravstveni postaji Tezno predvidena ambulanta tudi za otroke s posebnimi potrebami. V tej novi investiciji smo združili tudi ginekologa in zobozdravnika. "

Ob medicinskih prostorih pa bodo uredili še krajevno središče s prireditveno dvorano in športnim igriščem. Občani se lahko z načrti podrobneje seznanijo do 4. aprila na občinskem sektorju za urejanje prostora in v prostorih mestne četrti Tezno. Prihodnjo sredo, 16. marca, ob 17-ih pa bo v Osnovni šoli Martina Konšaka javna obravnava.

Več pa v oddaji:

Mariborske zdravstvene postaje: gradnja Magdalene letos, Tezno v javni razgrnitvi