Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zborovski kotiček za mlade • oddaje

Zborovski kotiček za mlade 27. Državno tekmovanje otroških pevskih zborov - 2. del

21.07.2024

Tokrat predstavljamo nastope štirih zborov, ki so 14. maja 2024 nastopili na 27. Državnem tekmovanju otroških pevskih zborov: Otroški pevski zbor Osnovne šole Dramlje (zlato priznanje), Otroški pevski zbor Osnovne šole Šalek iz Velenja (srebrno priznanje), Otroški pevski zbor Osnovne šole Tržišče (zlato priznanje) in Otroški pevski zbor Osnovne šole Destrnik – Trnovska vas (zlato priznanje z odliko).

Zborovski kotiček za mlade 27. Državno tekmovanje otroških pevskih zborov - 1.del

19.07.2024

27. Državno tekmovanje otroških pevskih zborov je 14. maja 2024 potekalo v Zagorju ob Savi. Na njem je nastopilo 19 otroških pevskih zborov. Najprej se je predstavil Otroški pevski zbor Sončki Osnovne šole Antona Aškerca iz Rimskih Toplic, ki je za svoj nastop prejel več kot 90 točk in je tako osvojil zlato priznanje z odliko, potem pa sta nastopila Otroški pevski zbor Osnovne šole Šempeter v Savinjski dolini in Otroški pevski zbor Trubadurčki Osnovne šole Primoža Trubarja Laško, ki sta oba prejela zlato priznanje.

Zborovski kotiček za mlade 27. Državno tekmovanje mladinskih pevskih zborov 4. del

21.06.2024

Na 27. Državnem tekmovanju mladinskih pevskih zborov se je 6. aprila 2024 v Celju predstavilo 12 sestavov. Tokrat predstavljamo nastope Dekliškega pevskega zbora Gimnazije Celje Center, Vokalne skupine Emil Komel iz Gorice in Mešanega mladinskega pevskega zbora Gimnazije Škofja Loka.

Zborovski kotiček za mlade 27. Državno tekmovanje mladinskih pevskih zborov 3. del

21.06.2024

Predstavljamo nastope treh zasedb, ki so se udeležile 27. Državnega tekmovanja mladinskih pevskih zborov 6. aprila 2024 v Celju. To so Mladinski pevski zbor Glasbene šole Rogaška Slatina, Mladinski pevski zbor Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje in Dekliški pevski zbor Gimnazije Kranj.

Zborovski kotiček za mlade 27. Državno tekmovanje mladinskih pevskih zborov 2. del

21.06.2024

27. Državno tekmovanje mladinskih pevskih zborov je potekalo 6. aprila 2024 v Celju. Na njem se je predstavilo 12 sestavov, tokrat predstavljamo nastope Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Dramlje, Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Maksa Pečarja Ljubljana Črnuče in Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Alojzija Šuštarja Ljubljana – Šentvid.

Zborovski kotiček za mlade 27. Državno tekmovanje mladinskih pevskih zborov 1. del

21.06.2024

27. Državno tekmovanje mladinskih pevskih zborov je potekalo 6. aprila 2024 v okviru 35. Mladinskega pevskega festivala v Celju. Tekmovanje je, prvič po letu 2018, v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje in Mestno občino Celje organiziral Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Na njem se je predstavilo 12 sestavov v kategorijah: mladinski, srednješolski in dekliški zbori. Na prvem tekmovalnem koncertu je najprej nastopil Mladinski pevski zbor Osnovne šole Šempeter v Savinjski dolini. Drugi po vrsti je bil Mladinski pevski zbor Trubadurji Osnovne šole Primoža Trubarja iz Laškega. Sledil je nastop Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Tržišče.

Zborovski kotiček za mlade Revialni koncert 35. Mladinskega pevskega festivala Celje - 2. del

21.06.2024

V okviru 35. Mladinskega pevskega festivala je 5. aprila 2024 potekal revialni koncert, na katerem je nastopilo šest zborov. V drugem delu koncerta so nastopili Dekliški pevski zbor 1. letnika Gimnazije Celje – Center, ki ga vodi Eva Mulec, Vokalna skupina MBH Glasbene šole Celje pod vodstvom Matevža Pušnika in fantovska zasedba FaVoZa Gimnazije Celje – Center, vodi jo Danijel Berden.

Zborovski kotiček za mlade Revialni koncert 35. Mladinskega pevskega festivala Celje - 1.del

07.06.2024

V okviru 35. Mladinskega pevskega festivala je 5. aprila 2024 potekal revialni koncert, na katerem je nastopilo šest zborov. Kot gostje so se prvi predstavili mladi pevci iz Dobrle vasi v Avstriji, zasedba Sweethearts, potem pa sta v prvem delu nastopila še dva zbora: Mladinski pevski zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana in Mladinski pevski zbor Osnovne šole Markovci pri Ptuju.

Zborovski kotiček za mlade Uvodni koncert 35. Mladinskega pevskega festivala Celje

16.05.2024

Predstavljamo uvodni koncert 35. Mladinskega pevskega festivala, ki je aprila 2024 potekal v Celju. Večdnevna prireditev ima dolgoletno tradicijo, saj njeni začetki segajo v leto 1946. Letos je na uvodnem koncertu v celjskem Narodnem domu nastopilo pet zborov. Najprej se je kot gost predstavil Mešani pevski zbor Trnovci iz Ljubljane, ki je naslednik Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Trnovo. Potem so nastopili še Dekliški pevski zbor II. gimnazije Maribor, Mešani mladinski pevski zbor I. gimnazije v Celju, Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center in Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje.

Zborovski kotiček za mlade Suita glasb sveta Donalda Patriquina

29.03.2024

Kanadski skladatelj Donald Patriquin je za zbor priredil vrsto ljudskih pesmi držav sveta, nekatere med njimi je združil v Suiti glasb sveta št. 1. Pesmi za zbor s spremljavo klavirja in drugih inštrumentov izvirajo iz Avstralije, Finske, Irske, Češke, Kanade in iz afroameriškega duhovnega izročila.

Zborovski kotiček za mlade V pozdrav pomladi

29.03.2024

In spet je prišla pomlad! Tokratne pevske minute namenjamo izborom skladb na temo pomladi in prebujajoče se narave slovenskih skladateljev.

Zborovski kotiček za mlade Otroške pesmi Marija Kogoja in Pavla Merkuja

08.03.2024

Dvanajst otroških skladb Marija Kogoja je prvič izšlo leta 1924 v Trstu. Otroške ljudske pesmi Slovencev v Italiji pa je na pobudo rimske založbe Pro Musica Studium za mlade pevce priredil tržaški skladatelj Pavle Merku. Na svojih koncertih jih je redno izvajal Mladinski pevski zbor Glasbene matice Trst, ki jih je pod vodstvom Stojana Kureta tudi posnel za svojo prvo ploščo.

Stran 1 od 11
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov