Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ali vse večje navdušenje nad brezglutensko, paleo in prehrano s čim manj ogljikovih hidratov tudi v praksi dokazuje, da je naša prehranska piramida, ki že desetletja temelji na žitaricah in škrobnih živilih, v resnici povsem napačna? Je izločitev glutenskih žit iz prehrane v resnici dobrodejna in telo razbremeni, ali mu na daljši rok povzroča škodo?
Ali vse večje navdušenje nad brezglutensko, paleo in prehrano s čim manj ogljikovih hidratov tudi v praksi dokazuje, da je naša prehranska piramida, ki že desetletja temelji na žitaricah in škrobnih živilih, v resnici povsem napačna? Je izločitev glutenskih žit iz prehrane v resnici dobrodejna in telo razbremeni, ali mu na daljši rok povzroča škodo?
In nenazadnje – ali nas vsa modna ugibanja o (ne)škodljivosti glutena in temu podrejenimi prehranskimi modnimi muhami ne odvračajo od problema celiakije, ki pa je bolezen s hudimi posledicami, če je ne odkrijemo in preprečujemo pravočasno? O glutenu v prehrani je tudi na vprašanja poslušalcev odgovarjal asist. dr. Jernej Dolinšek.
“Novak Đoković je prišel med prvih deset v tenisu, ravno ko je jedel pšenico. Če bomo vsi Slovenci nehali jest pšenico, težko verjamem, da bomo uspeli v tenisu.”
428 epizod
Prinaša aktualne informacije o zdravju, novosti v zdravstvu in spodbuja pravočasno prepoznavanje znakov obolenj, opozarja na premalo poznane bolezni.
Ali vse večje navdušenje nad brezglutensko, paleo in prehrano s čim manj ogljikovih hidratov tudi v praksi dokazuje, da je naša prehranska piramida, ki že desetletja temelji na žitaricah in škrobnih živilih, v resnici povsem napačna? Je izločitev glutenskih žit iz prehrane v resnici dobrodejna in telo razbremeni, ali mu na daljši rok povzroča škodo?
Ali vse večje navdušenje nad brezglutensko, paleo in prehrano s čim manj ogljikovih hidratov tudi v praksi dokazuje, da je naša prehranska piramida, ki že desetletja temelji na žitaricah in škrobnih živilih, v resnici povsem napačna? Je izločitev glutenskih žit iz prehrane v resnici dobrodejna in telo razbremeni, ali mu na daljši rok povzroča škodo?
In nenazadnje – ali nas vsa modna ugibanja o (ne)škodljivosti glutena in temu podrejenimi prehranskimi modnimi muhami ne odvračajo od problema celiakije, ki pa je bolezen s hudimi posledicami, če je ne odkrijemo in preprečujemo pravočasno? O glutenu v prehrani je tudi na vprašanja poslušalcev odgovarjal asist. dr. Jernej Dolinšek.
“Novak Đoković je prišel med prvih deset v tenisu, ravno ko je jedel pšenico. Če bomo vsi Slovenci nehali jest pšenico, težko verjamem, da bomo uspeli v tenisu.”
Neveljaven email naslov