Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
05.03.2015 18 min

Gluten v prehrani

Ali vse večje navdušenje nad brezglutensko, paleo in prehrano s čim manj ogljikovih hidratov tudi v praksi dokazuje, da je naša prehranska piramida, ki že desetletja temelji na žitaricah in škrobnih živilih, v resnici povsem napačna? Je izločitev glutenskih žit iz prehrane v resnici dobrodejna in telo razbremeni, ali mu na daljši rok povzroča škodo?

Ali vse večje navdušenje nad brezglutensko, paleo in prehrano s čim manj ogljikovih hidratov tudi v praksi dokazuje, da je naša prehranska piramida, ki že desetletja temelji na žitaricah in škrobnih živilih, v resnici povsem napačna? Je izločitev glutenskih žit iz prehrane v resnici dobrodejna in telo razbremeni, ali mu na daljši rok povzroča škodo?

In nenazadnje – ali nas vsa modna ugibanja o (ne)škodljivosti glutena in temu podrejenimi prehranskimi modnimi muhami ne odvračajo od problema celiakije, ki pa je bolezen s hudimi posledicami, če je ne odkrijemo in preprečujemo pravočasno? O glutenu v prehrani je tudi na vprašanja poslušalcev odgovarjal asist. dr. Jernej Dolinšek.

“Novak Đoković je prišel med prvih deset v tenisu, ravno ko je jedel pšenico. Če bomo vsi Slovenci nehali jest pšenico, težko verjamem, da bomo uspeli v tenisu.”


Ambulanta 202

428 epizod


Prinaša aktualne informacije o zdravju, novosti v zdravstvu in spodbuja pravočasno prepoznavanje znakov obolenj, opozarja na premalo poznane bolezni.

05.03.2015 18 min

Gluten v prehrani

Ali vse večje navdušenje nad brezglutensko, paleo in prehrano s čim manj ogljikovih hidratov tudi v praksi dokazuje, da je naša prehranska piramida, ki že desetletja temelji na žitaricah in škrobnih živilih, v resnici povsem napačna? Je izločitev glutenskih žit iz prehrane v resnici dobrodejna in telo razbremeni, ali mu na daljši rok povzroča škodo?

Ali vse večje navdušenje nad brezglutensko, paleo in prehrano s čim manj ogljikovih hidratov tudi v praksi dokazuje, da je naša prehranska piramida, ki že desetletja temelji na žitaricah in škrobnih živilih, v resnici povsem napačna? Je izločitev glutenskih žit iz prehrane v resnici dobrodejna in telo razbremeni, ali mu na daljši rok povzroča škodo?

In nenazadnje – ali nas vsa modna ugibanja o (ne)škodljivosti glutena in temu podrejenimi prehranskimi modnimi muhami ne odvračajo od problema celiakije, ki pa je bolezen s hudimi posledicami, če je ne odkrijemo in preprečujemo pravočasno? O glutenu v prehrani je tudi na vprašanja poslušalcev odgovarjal asist. dr. Jernej Dolinšek.

“Novak Đoković je prišel med prvih deset v tenisu, ravno ko je jedel pšenico. Če bomo vsi Slovenci nehali jest pšenico, težko verjamem, da bomo uspeli v tenisu.”

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov