Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ljudje se morajo v želji po zdravju prebijati skozi množico nepreverjenih, zavajajočih, nasprotujočih si, tudi komercialnih informacij. Odslej bo v pomoč Nacionalni portal o hrani in prehrani, kjer bodo objavljene le skrbno preverjene, strokovne in nepristranske informacije. Eden od soavtorjev, prof. dr. Igor Pravst z Inštituta za nutricionistiko je odgovarjal tudi na vprašanja poslušalcev.
Je himalajska sol res neprimerno boljša od običajne, eksotične jagode pa neskončen vir zdravja? Bomo z uživanjem nekega olja res dosegli neverjetne učinke in morda celo pozdravili doslej neozdravljivo?
V iskanju odgovora, kaj res drži in kaj je zgolj plod domišljije prodajalcev, se morajo ljudje prebijati skozi neštete, tudi nepreverjene, zavajajoče in nasprotujoče si informacije na spletu. Odslej jim bo pri iskanju verodostojnih informacij o prehrani v pomoč tudi “Nacionalni portal o hrani in prehrani”, kjer bodo na naslovu www.prehrana.si objavljene le skrbno preverjene, strokovne in nepristranske informacije.
Eden od soavtorjev, prof.dr. Igor Pravst z Inštituta za nutricionistiko, priznava, da se tudi strokovnjaki včasih težko znajdejo med poplavo informacij, za katere ni povsem jasno, s kakšnimi nameni so objavljeni in kakšen lobistični oz. komercialni nameni stojijo za njimi.
Včasih so spremembe uradnih stališč stroke nekoliko počasne. Zato znanost s svojo vgrajeno znanstveno previdnostjo čakajoč na rezultate dolgotrajnih meta-študij caplja za modnimi prehranskimi trendi kot je trenutni, v katerem maščobe vseh vrst znova dobivajo veliko veljavo v prehrani in močno izpodrivajo žitarice in druge ogljikove hidrate. Ti pa so še zmeraj temelj naše prehranske piramide.
Kako se na portalu, na katerem ni mogoče oglaševati in ki objavlja izključno preverjene in verodostojne informacije, odločajo za to, katero stališče bodo zavzeli in katero informacijo podprli z objavo? Po kakšnem postopku so izbrani strokovnjaki, da so res lahko neodvisni od neusmiljenih lobističnih in marketinških pritiskov? Odgovori v oddaji…
428 epizod
Prinaša aktualne informacije o zdravju, novosti v zdravstvu in spodbuja pravočasno prepoznavanje znakov obolenj, opozarja na premalo poznane bolezni.
Ljudje se morajo v želji po zdravju prebijati skozi množico nepreverjenih, zavajajočih, nasprotujočih si, tudi komercialnih informacij. Odslej bo v pomoč Nacionalni portal o hrani in prehrani, kjer bodo objavljene le skrbno preverjene, strokovne in nepristranske informacije. Eden od soavtorjev, prof. dr. Igor Pravst z Inštituta za nutricionistiko je odgovarjal tudi na vprašanja poslušalcev.
Je himalajska sol res neprimerno boljša od običajne, eksotične jagode pa neskončen vir zdravja? Bomo z uživanjem nekega olja res dosegli neverjetne učinke in morda celo pozdravili doslej neozdravljivo?
V iskanju odgovora, kaj res drži in kaj je zgolj plod domišljije prodajalcev, se morajo ljudje prebijati skozi neštete, tudi nepreverjene, zavajajoče in nasprotujoče si informacije na spletu. Odslej jim bo pri iskanju verodostojnih informacij o prehrani v pomoč tudi “Nacionalni portal o hrani in prehrani”, kjer bodo na naslovu www.prehrana.si objavljene le skrbno preverjene, strokovne in nepristranske informacije.
Eden od soavtorjev, prof.dr. Igor Pravst z Inštituta za nutricionistiko, priznava, da se tudi strokovnjaki včasih težko znajdejo med poplavo informacij, za katere ni povsem jasno, s kakšnimi nameni so objavljeni in kakšen lobistični oz. komercialni nameni stojijo za njimi.
Včasih so spremembe uradnih stališč stroke nekoliko počasne. Zato znanost s svojo vgrajeno znanstveno previdnostjo čakajoč na rezultate dolgotrajnih meta-študij caplja za modnimi prehranskimi trendi kot je trenutni, v katerem maščobe vseh vrst znova dobivajo veliko veljavo v prehrani in močno izpodrivajo žitarice in druge ogljikove hidrate. Ti pa so še zmeraj temelj naše prehranske piramide.
Kako se na portalu, na katerem ni mogoče oglaševati in ki objavlja izključno preverjene in verodostojne informacije, odločajo za to, katero stališče bodo zavzeli in katero informacijo podprli z objavo? Po kakšnem postopku so izbrani strokovnjaki, da so res lahko neodvisni od neusmiljenih lobističnih in marketinških pritiskov? Odgovori v oddaji…
Neveljaven email naslov