Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
19.02.2019 7 min

Irene Debeljak, Filipini


Irene Debeljak se je s filipinskega Boracayja v Slovenijo preselila pred štirimi leti

“Pozitivni, odprti, glasni, gostoljubni in radi jejo,” tako Irene Debeljak opiše svoje rojake, Filipince. Sama že štiri leta živi v Sloveniji, kjer je domotožje sprva preganjala s kuhanjem:

“Ko sem bila sama doma in mi je bilo dolgčas ter sem imela domotožje, sem kaj spekla. Pogrešala sem družbo, zato sem pečeno nesla sosedom.”

Največkrat speče španski kruh, saj so ga do zdaj vsi pohvalili. Pri nas najbolj pogreša riž, filipinske limone in začimbe, a všeč ji je tudi slovenska hrana – kislo zelje, klobase, kisla repa, enolončnice. Rada kuha veliko in za celo družino. Ni presenetljivo, da je bila njena prva “beseda” v slovenščini pecilni prašek.


Drugi pogled

415 epizod


V Slovenijo se ljudje priseljujejo že od nekdaj, sodobni čas pa je glede tega še posebej pester. Vsak torek predstavljamo novega prišleka, priseljenko ali migranta, ki so jih v Slovenijo prinesli ljubezen, poslovne priložnosti, stiske ali študij, ter se z njimi pogovarjamo o življenju v Sloveniji in med Slovenci ter odkrivali, kako je vse, kar je slovenskega, videti skozi oči drugih.

19.02.2019 7 min

Irene Debeljak, Filipini


Irene Debeljak se je s filipinskega Boracayja v Slovenijo preselila pred štirimi leti

“Pozitivni, odprti, glasni, gostoljubni in radi jejo,” tako Irene Debeljak opiše svoje rojake, Filipince. Sama že štiri leta živi v Sloveniji, kjer je domotožje sprva preganjala s kuhanjem:

“Ko sem bila sama doma in mi je bilo dolgčas ter sem imela domotožje, sem kaj spekla. Pogrešala sem družbo, zato sem pečeno nesla sosedom.”

Največkrat speče španski kruh, saj so ga do zdaj vsi pohvalili. Pri nas najbolj pogreša riž, filipinske limone in začimbe, a všeč ji je tudi slovenska hrana – kislo zelje, klobase, kisla repa, enolončnice. Rada kuha veliko in za celo družino. Ni presenetljivo, da je bila njena prva “beseda” v slovenščini pecilni prašek.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov